Το Παίδων Μητέρα ιδρύει Ογκολογικό Κέντρο για παιδιά και εφήβους και το πρώτο στην Ελλάδα Ιατρείο Παρακολούθησης Νι.Κα (νικητών καρκίνου)

1 Παιδοογκολογικό Μητέρα

Η εμπιστοσύνη με την οποία οι γονείς παιδιών όλων των ηλικιών έχουν «αγκαλιάσει» το Παίδων Μητέρα, οδήγησε στη δημιουργία του πρώτου Ογκολογικού Κέντρου, που απευθύνεται σε ασθενείς παιδιά και εφήβους στο ιδιωτικό σύστημα υγείας της χώρας. Το Κέντρο θα περιλαμβάνει χώρο ενδονοσοκομειακής νοσηλείας, ημερήσιας νοσηλείας και εξωτερικό ιατρείο.

Το Παιδιατρικό Νοσοκομείο του Ομίλου ΥΓΕΙΑ, Παίδων ΜΗΤΕΡΑ ανακοίνωσε σήμερα την ίδρυση Ογκολογικού Κέντρου για παιδιά και εφήβους το οποίο θα είναι στελεχωμένο με καταξιωμένο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό και ομάδα ψυχοκοινωνικής υγείας. Με το αξίωμα ότι «όταν νοσεί ένα παιδί πάσχει ολόκληρη η οικογένεια», το Ογκολογικό Κέντρο θα υποστηρίζεται ηθικά από το Σύλλογο γονέων παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια «ΦΛΟΓΑ», προς τον οποίο η σημαντική προσφορά της Διοίκησης του Ομίλου ΥΓΕΙΑ είναι γνωστή εδώ και πολλά χρόνια.

2 Παιδοογκολογικό Μητέρα

«Με την ίδρυση του Ογκολογικού Κέντρου και του πρώτου στην Ελλάδα Ιατρείου Νι.Κα αλλά και με την εμπειρία των 10 και πλέον χρόνων λειτουργίας του Παίδων ΜΗΤΕΡΑ, έχουμε πλέον τη δυνατότητα να χαρίσουμε το χαμόγελο στα παιδιά που νοσούν και τις οικογένειες που πάσχουν μαζί τους. Το Παίδων ΜΗΤΕΡΑ στέκεται δίπλα στις οικογένειες και τα παιδιά που νοσούν, εξασφαλίζοντάς τους ένα καλύτερο μέλλον», τόνισε η  Πρόεδρος του ΜΗΤΕΡΑ κα Αρετή Σουβατζόγλου.

Στατιστικά στοιχεία
«Κάθε χρόνο νοσούν 14 ανά 100.000 παιδιά από την γέννηση μέχρι την ηλικία των 15 χρόνων και 20 έφηβοι ανά 100.000 εφήβους ηλικίας 15-18 χρόνων. Στην Ευρωπαϊκή Ένωση κάθε χρόνο προσβάλλονται από καρκίνο 20.000 νέα άτομα (από την γέννηση μέχρι την ηλικία των 19 χρόνων). Παρά τη σπανιότητα της νόσου, ο καρκίνος είναι η συχνότερη αιτία θανάτου από νόσο σε παιδιά μετά τον πρώτο χρόνο της ζωής (10% των θανάτων), ανέφερε η Παιδίατρος Αιματολόγος- Ογκολόγος & Διευθύντρια του Ογκολογικού Κέντρου, κα Ελένη Βασιλάτου- Κοσμίδη. «Με τη σύγχρονη και έγκαιρη διαγνωστική προσέγγιση, ειδική για την νόσο θεραπεία και την πλήρη υποστηρικτική αγωγή τόσο την ιατρική όσο και την ψυχοκοινωνική, ο καρκίνος αντιμετωπίζεται με επιτυχία και η νόσος στις ανεπτυγμένες χώρες ιάται σε 3 από τα 4 παιδιά που προσβάλλονται. Σύμφωνα με διεθνή στοιχεία 1/570 άτομα ηλικίας 25-35 νόσησαν κατά την παιδική ηλικία από καρκίνο και τώρα έχουν ιαθεί».

3 Παιδοογκολογικό Μητέρα

«Όταν νοσεί ένα παιδί, νοσεί όλη η οικογένεια. Εμείς στη Φλόγα γνωρίζουμε καλά αυτό το αξίωμα, γι’ αυτό και θα προσφέρουμε τη δική μας συνδρομή στο Κέντρο όπως μπορούμε και όπως μας ζητηθεί» είπε στη διάρκεια της ίδιας εκδήλωσης, η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων Παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια, κυρία Μαρία Τρυφωνίδου.

4 Παιδοογκολογικό Μητέρα
«Στο Παιδιατρικό Νοσοκομείο του Ομίλου ΥΓΕΙΑ, παρέχονται παιδιατρικές υπηρεσίες υψηλής ποιότητας, υπηρετώντας στο σύνολό της την έννοια της παιδικής νοσηλείας. Η δημιουργία σήμερα Ογκολογικού Κέντρου για παιδιά και εφήβους έρχεται να ολοκληρώσει  το «οικοδόμημα» του Παίδων ΜΗΤΕΡΑ, το οποίο πλέον καλύπτει το σύνολο των υπηρεσιών υγείας με καταξιωμένους επιστήμονες όλων των ειδικοτήτων και υποειδικοτήτων της παιδιατρικής. Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς με την πρωτοβουλία της διοίκησης του Ομίλου ΥΓΕΙΑ να ιδρύσει Ογκολογικό Κέντρο στο Παίδων ΜΗΤΕΡΑ υπό τη διεύθυνση της Παιδιάτρου Ογκολόγου- Αιματολόγου κας Ελένης Βασιλάτου- Κοσμίδη», τόνισε η Αναπλ. Καθηγήτρια Παιδιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών & Επιστημονική Διευθύντρια του Παίδων ΜΗΤΕΡΑ, κα Ευαγγελία Λαγκώνα. Η κα Βασιλάτου- Κοσμίδη έχει τεράστια εμπειρία, βαθιά γνώση του παιδικού καρκίνου και είναι γνωστή σε όλους η πολυετής προσφορά της σε όλα τα επίπεδα στα παιδιά με καρκίνο και στις οικογένειές τους. Πιστεύω ότι σύντομα και το Ογκολογικό Κέντρο του Παίδων ΜΗΤΕΡΑ θα αναδειχθεί σε πρότυπο Κέντρο εφάμιλλο των κέντρων του εξωτερικού».