Το «Πάρκο του Μαθητή» άνοιξε τις πύλες του για τα παιδιά της Βόρειας Ελλάδας

ppTα παιδιά του Δήμου Πυλαίας Χορτιάτη έχουν πια στη διάθεσή τους έναν νέο χώρο για να παίζουν ξέγνοιαστα στη φύση μακριά από τον κίνδυνο των διερχόμενων αυτοκινήτων. Το «Πάρκο του Μαθητή» άνοιξε τις πύλες τους και περιμένει τους μικρούς σε μια έκταση 5 στρεμμάτων στη συμβολή των οδών Βισβίζη και Γληνού μπροστά από το 2ο Γυμνάσιο-Λύκειο και το 7ο Νηπιαγωγείο Πυλαίας στην περιοχή Κωνσταντινουπολίτικα.

«Αυτός ο χώρος κλείνει μέσα του τη ζωντάνια και την ελπίδα για το μέλλον. Απευθύνεται σε ολόκληρη τη μαθητική κοινότητα, το πιο ενεργό και όμορφο κομμάτι της κοινωνίας μας», σημείωσε ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη, που ευχήθηκε σε αυτό το χώρο να χτισθούν φιλίες και να δυναμώσουν οι ανθρώπινες σχέσεις. «Γιατί», όπως είπε, «αυτό είναι που λείπει στην εποχή μας. Όλα τα άλλα θα τα φτιάξουμε». Επίσης αναφέρθηκε στο τεράστιο έργο που γίνεται στο δήμο, όπου συνολικά 9 νέες παιδικές χαρές κατασκευάζονται, δεκάδες άλλες συντηρούνται και πολλές προγραμματίζονται. Μαζί με 8 νέα σχολεία, δρόμους, αθλητικές υποδομές, αστικές αναπλάσεις, μεγάλες παρεμβάσεις όπως το Ελαιόρεμα και το αποχετευτικό της Πυλαίας. «Μια λίστα έργων που δεν ήταν τόσο γεμάτη ούτε στις καλύτερες εποχές της αυτοδιοίκησης. Και όλα αυτά με ελάχιστη κρατική χρηματοδότηση, με λίγο προσωπικό και με μια κεντρική διοίκηση γραφειοκρατική και αδιάφορη», σχολίασε ο κ. Καϊτεζίδης. Γιατί, όπως σημείωσε, «υπάρχει εμπειρία στις μελέτες και τις κατασκευές δημοτικών έργων και γιατί υπάρχει σεβασμός στα χρήματα των δημοτών».

Αδράξτε λοιπόν την ευκαιρία και επ’ ευκαιρίας του τριημέρου της 28ης Οκτωβρίου επισκεφθείτε το Πάρκο του Μαθητή οικογενειακώς και αφήστε τα παιδιά να απολαύσουν το παιχνίδι τους!

parko-660x427