Το πασχαλινό αυγό του infokids

chocolate-easter-eggs-pictures-i19 (1) Φέτος αποφασίσαμε να φτιάξουμε το δικό μας χειροποίητο σοκολατένιο αυγό για να γιορτάσουμε το Πάσχα. Πρόκειται για μια σχετικά απαιτητική παρασκευή αλλά ακολουθώντας προσεκτικά τις οδηγίες, το αποτέλεσμα θα σας καταπλήξει.

Υλικά

για ένα σοκολατένιο αυγό:

400 γρ. περίπου σοκολάτα υγείας

για το αυγόγλασο:

30 γρ. ασπράδι αυγού
250 γρ. ζάχαρη άχνη
χυμό από λίγο λεμόνι

Σε πρώτο στάδιο φτιάχνουμε τη σοκολάτα. Λιώνουμε τη σοκολάτα υγείας μέχρι να φτάσει τους 45°C-47°C και μετά τη στρώνουμε στο μαρμάρινο πάγκο της κουζίνας μας. Σκοπός μας, δουλεύοντας συνεχώς τη σοκολάτα με μία ή δύο σπάτουλες, είναι φτάσει στην τελική θερμοκρασία των 31° βαθμών. Μπορούμε λοιπόν να χρησιμοποιήσουμε το 1/3 από τη σοκολάτα που μόλις λιώσαμε, να την κατεβάσουμε στους 25° C και προσθέτοντας τα υπόλοιπα 2/3, να την ανεβάσουμε στους 31. Η σοκολάτα μας είναι έτοιμη, όταν είναι λεία και πολύ γυαλιστερή. Παίρνουμε το καλούπι για το πασχαλινό αυγό, γεμίζουμε με μικρή ποσότητα τα δύο μέρη του αυγού, ίσα-ίσα να καλυφθεί η επιφάνεια. Γυρνάμε ανάποδα τα καλούπια, ώστε να φύγει η περιττή σοκολάτα και με μια σπάτουλα, καθαρίζουμε το χείλος του αυγού, ώστε να μην έχει σοκολάτα. Αλλιώς, όταν παγώσει δε θα είναι καλοσχηματισμένο το αυγό. Αφού τελειώσουμε τη διαδικασία, αφήνουμε το αυγό στο ψυγείο να παγώσει πολύ καλά. Ο χρόνος εξαρτάται από το ψυγείο μας. Είναι έτοιμο για ξεκαλούπωμα, όταν φαίνεται να έχει ξεκολλήσει η σοκολάτα από τα τοιχώματα και είναι θαμπό απέξω το καλούπι. Στο τελευταίο στάδιο ετοιμάζουμε το αυγόγλασο προκειμένου να διακοσμήσουμε περίτεχνα τη σοκολατένια δημιουργία μας. Χτυπώντας ζωηρά το ασπράδι, την άχνη και προσθέτοντας λίγο χυμό λεμονιού για να μη ζαχαρώσει, παρασκευάζουμε το αυγόγλασο. Με τη βοήθεια του κορνέ, διακοσμούμε την επιφάνεια του σοκολατένιου αυγού.