Αρχική Νέα Το πιο όμορφο ταξίδι αρχίζει στο Νηπιαγωγείο!

Το πιο όμορφο ταξίδι αρχίζει στο Νηπιαγωγείο!

13-3-2014 11-08-12 πμΣτην Iόνιο Σχολή το παιχνίδι γίνεται γνώση και η δημιουργικότητα θεμέλιο ανάπτυξης

Αδιαμφισβήτητα η έναρξη της εκπαιδευτικής διαδρομής του παιδιού, δηλαδή τα πρώτα του βήματα σε σχολικό περιβάλλον, μέσω του Νηπιαγωγείου ή των τμημάτων Προνηπιακής Αγωγής, είναι ένα κρίσιμο στάδιο για τη μετέπειτα σχολική του πορεία. Κυρίως επειδή σχετίζεται με τον οικογενειακό «απογαλακτισμό» και τη διαμόρφωση νέων ισορροπιών στην καθημερινότητα του παιδιού και της οικογένειάς του, με στόχο την ομαλή ένταξη στην εκπαιδευτική διαδικασία, σε ένα νέο περιβάλλον, όπου το παιδί, στις περισσότερες περιπτώσεις, έρχεται για πρώτη φορά σε επαφή με την έννοια της ευθύνης. Σε αυτό το καθοριστικό στάδιο μπαίνουν τα θεμέλια της προόδου και της εξέλιξής του, της συναισθηματικής του ισορροπίας και της υγιούς ανάπτυξης της προσωπικότητάς του.

Η παιδαγωγική φιλοσοφία

Στην Ιόνιο Σχολή το παιχνίδι είναι ο πυρήνας του προγράμματος. Μέσα από ένα πρωτοποριακό πλέγμα δραστηριοτήτων, πεδίων δημιουργικότητας και συνεργασίας, κάθε εκπαιδευτικός στόχος γίνεται βιωματική κατάκτηση για το παιδί, με τρόπο που το συναρπάζει, ενθαρρύνει τις ανεξάντλητες εκφραστικές του δυνατότητες και, κυρίως, δεν του περιορίζει τον αυθορμητισμό και την ελευθερία της ηλικίας του. Μέσα από ποικίλα ερεθίσματα, και με την καθοδήγηση καταρτισμένων παιδαγωγών, το παιδί ενθαρρύνεται και μαθαίνει να αγαπά τη γνώση, χωρίς ταυτοχρόνως να στερείται τη χαρά, το παιχνίδι, την καλλιέργεια των ταλέντων του, τη στοργική αγκαλιά. Έτσι, η πρώτη επαφή των παιδιών με το σχολείο είναι πάντα μία τρυφερή ανάμνηση, γεμάτη όμορφα συναισθήματα. Στο Νηπιαγωγείο και τα τμήματα Προνηπιακής Αγωγής της Ιονίου Σχολής το ταξίδι στη γνώση αρχίζει με τον πιο όμορφο τρόπο, βάζοντας τα θεμέλια για το μέλλον του παιδιού σε στέρεες βάσεις!

13-3-2014 11-07-19 πμΤα εκπαιδευτικά οφέλη

Πρωταρχικός στόχος του Νηπιαγωγείου είναι να διασφαλίσει την ολοκληρωμένη ανάπτυξη κάθε παιδιού σωματικά, νοητικά, συναισθηματικά και κοινωνικά. Αυτό επιτυγχάνεται με πολλές εκπαιδευτικές μεθόδους και ποικίλα ερεθίσματα, που προκαλούν το ενδιαφέρον για μάθηση, καλλιεργούν τις αισθήσεις, ενθαρρύνουν τη δημιουργικότητα και τα ταλέντα, συστηματοποιούν την οργάνωση των πράξεων και κινητοποιούν την κριτική κι αναλυτική σκέψη των παιδιών. Παράλληλα, στο επίκεντρο της εκπαιδευτικής διαδικασίας βρίσκεται η ανάπτυξη της ικανότητας κατανόησης κι έκφρασης μέσα από τα σύμβολα, υποστηρίζοντας τον καθοριστικό ρόλο της γλώσσας σε όλα τα γνωστικά αντικείμενα. Εξαιρετικά σημαντική είναι και η συνεργασία του σχολείου με την οικογένεια, αφού σχετίζεται με την ομαλή ένταξη του νηπίου στη σχολική κοινότητα, αλλά και το ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον. Σε αυτή την κατεύθυνση, ο σχολικός ψυχολόγος της Ιονίου Σχολής βρίσκεται πάντα κοντά στο παιδί, για να το κατανοήσει, να συνεργαστεί με την οικογένειά του και να υποστηρίξει την κοινωνική του ωρίμανση, μέσα από την ενδυνάμωση της προσωπικότητάς του.

Οι πρωτοποριακές δραστηριότητες

Μία παράμετρος που ενισχύει καθοριστικά την αποτελεσματικότητα της εκπαιδευτικής διαδικασίας είναι η αρτιότητα της υποδομής των εγκαταστάσεων που διαθέτει το Νηπιαγωγείο της Ιονίου Σχολής, στο Μαρούσι. Η παιδαγωγική δραστηριότητα αναπτύσσεται σε μεγάλες και σύγχρονα εξοπλισμένες αίθουσες, αίθουσα εκδηλώσεων, θέατρο, κλειστό γυμναστήριο, καθώς κι εργαστήριο πληροφορικής. Επιπλέον, το Νηπιαγωγείο διαθέτει γήπεδο ποδοσφαίρου 5x5, αλλά και τρεις μεγάλους, ειδικά διαμορφωμένους εξωτερικούς χώρους αυλισμού, όπου μέσα από το παιχνίδι και την ομαδική δραστηριότητα ενισχύεται καθοριστικά η κοινωνικοποίηση, η σωματική διάπλαση και η ψυχοκινητική ανάπτυξη των παιδιών. Στο πλαίσιο της αξιοποίησης ποικίλων ερεθισμάτων κι ενδιαφερόντων, τα παιδιά διαπαιδαγωγούνται μέσα από πρωτοποριακές εκπαιδευτικές δραστηριότητες, όπως: ξένες γλώσσες (αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά), μουσικοκινητική αγωγή – σύστημα Orff, θεατρικό παιχνίδι & κουκλοθέατρο, εικαστική αγωγή, παραδοσιακοί χοροί, δανειστική βιβλιοθήκη, φυσική αγωγή, κολύμβηση, πληροφορική, καράτε, σκάκι, παιδική yoga, γνωριμία με το χορό (μοντέρνο – κλασικό) και με τα αθλήματα (μπάσκετ, βόλεϊ, ποδόσφαιρο), mini tennis.

Το κύρος της Ιονίου Σχολής

Για περισσότερο από έναν αιώνα, η Ιόνιος Σχολής  αποτελεί σταθερή αξία στη διαμόρφωση της παιδείας των Ελλήνων. Ιδρύθηκε το 1908, ως πρότυπο «Σχολείο για Ελληνόπουλα», από τον πρωτοπόρο Κωνσταντίνο Καβαλιεράτο, και σε όλα τα χρόνια του παιδαγωγικού έργου της ταύτισε το όνομά της με την ποιότητα στην ελληνική εκπαίδευση. Δεν είναι τυχαίο ότι έχει «φιλοξενήσει» στα θρανία της αναρίθμητες προσωπικότητες Ελλήνων, που διακρίθηκαν σε όλους τους κλάδους της Επιστήμης, της Τέχνης, των Γραμμάτων και της Επιχειρηματικότητας. Η διαφοροποίηση της Ιονίου Σχολής από άλλους εκπαιδευτικούς οργανισμούς είναι το ότι δίνει έμφαση στην ολοκληρωμένη παιδεία του μαθητή, βοηθώντας τον να αναπτύξει ισχυρή προσωπικότητα, με ακλόνητες αξίες, στις οποίες κυριαρχούν η αγάπη για τη γνώση και ο σεβασμός για τον άνθρωπο. Στην Ιόνιο Σχολή η επιτυχία δεν χαρίζεται, κατακτάται μέσα από τη δημιουργία και την προσωπική ανάπτυξη. Αυτό είναι το σημαντικότερο εκπαιδευτικό όφελος, που λειτουργεί ως ισόβια «κληρονομιά» για τους αποφοίτους, ωθώντας τους να γίνονται συνεχώς καλύτεροι, για την πρόοδο της κοινωνίας.

Οι βαθμίδες εκπαίδευσης

Εκτός από τα τμήματα Προνηπιακής Αγωγής (από τεσσάρων ετών) και το Νηπιαγωγείο, η Ιόνιος Σχολή  καλύπτει όλες τις βαθμίδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ως εξής:

Δημοτικό Σχολείο: δημιουργία των βάσεων για πολύπλευρη ανάπτυξη των μαθητών κι ευχάριστη ένταξη στο περιβάλλον και τις υποχρεώσεις του σχολείου, με άξονες τη βιωματική μάθηση και την καλλιέργεια δεξιοτήτων.

Γυμνάσιο: ολοκληρωμένη ανάπτυξη του μαθητή με πολλαπλούς στόχους, όπως η γνωστική επάρκεια, η ωρίμανση της σκέψης και των συναισθημάτων, ο επαγγελματικός προσανατολισμός και η κοινωνικοποίηση.

Γενικό Λύκειο: κορύφωση της μαθησιακής και ψυχολογικής προετοιμασίας των μαθητών, με στόχο την επιτυχημένη συνέχιση των σπουδών τους σε ανώτερο επίπεδο και τη μετεξέλιξή τους σε ενεργούς και υπεύθυνους πολίτες.

International Baccalaureate: η πιο σύγχρονη και αποτελεσματική επιλογή για τους μαθητές της Β΄ & Γ’ Λυκείου που θέλουν να αναπτύξουν διεθνή κουλτούρα και γνώσεις, ώστε να ξεκινήσουν άμεσα τις σπουδές τους στα καλύτερα ξένα Πανεπιστήμια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ιόνιος Σχολή  ενθαρρύνει την ακαδημαϊκή αριστεία κι επιβραβεύει την επιμέλεια και τις επιδόσεις των μαθητών, χορηγώντας κάθε χρόνο υποτροφίες για την κάλυψη των διδάκτρων των αριστούχων. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους διαγωνισμούς αξιολόγησης για τη διεκδίκηση των υποτροφιών ή τη διαδικασία εγγραφών για το ακαδημαϊκό έτος 2014 – ’15, που βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη, μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλ. 210 685 7130.

Πληροφορίες
► Νηπιαγωγείο, Δημοτικό: Σισμανογλείου 29, Μαρούσι, Τηλ. 210 613 6693
► Δημοτικό, Γυμνάσιο, Γενικό Λύκειο & International Baccalaureate: Λουκή Ακρίτα 10, Φιλοθέη, Τηλ. 210 685 7130

logo ionios


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.