Αρχική Infokids Διατροφή & Fitness Το πρόγραμμα εκμάθησης κολύμβησης για μαθητές της Γ και Δ Δημοτικού θα επεκταθεί και σε άλλους δήμους της χώρας

Το πρόγραμμα εκμάθησης κολύμβησης για μαθητές της Γ και Δ Δημοτικού θα επεκταθεί και σε άλλους δήμους της χώρας

Την πρόθεση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού να επεκταθεί το πρόγραμμα εκμάθησης κολύμβησης των μαθητών της Γ΄ και Δ΄ τάξης Δημοτικών σχολείων σε παράκτιους Δήμους οι οποίοι όμως δεν διαθέτουν κολυμβητήριο,  ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Σταύρος Κοντονής στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο κλειστό κολυμβητήριο Βύρωνα «Χρήστος Ταμπαξής» παρουσία του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού κ. Ιούλιου Συναδινού.

Ο κ. Κοντονής τον οποίο υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Βύρωνα κ. Γρηγόρης Κατωπόδης, δήλωσε:

«Είναι το δεύτερο κολυμβητήριο στην Αττική που επισκέπτομαι και θέλω με αυτή την ευκαιρία να ευχαριστήσω τους Δημάρχους που αγκάλιασαν τα πρόγραμμα και το αποδίδουν στους δημότες των περιοχών τους. Μας βοηθάνε πάρα πολύ σε αυτή την προσπάθεια και όπως είχα πει και στο κολυμβητήριο των Ιλισίων, πρώτα απ΄ όλα μας ενδιαφέρει τα παιδιά να μάθουν να κολυμπάνε διότι είναι σοβαρό πρόβλημα σε μια χώρα με τέτοιο μήκος ακτογραμμών να έχουμε κάθε καλοκαίρι, τόσες δεκάδες ή  εκαντοντάδες πνιγμών. Το θεωρώ απαράδεκτο αυτό για την πατρίδα μας. Πρέπει όλα τα Ελληνόπουλα να μάθουν να κολυμπάνε και να χαίρονται τη θάλασσα. Θέλω να πω σήμερα, με ευκαιρία όλη αυτή την ωραία εικόνα που αποκομίζουμε, ότι του χρόνου το πρόγραμμα θα επεκταθεί και σε παράκτιους Δήμους οι οποίοι δεν διαθέτουν κολυμβητήριο. Και θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν περισσότεροι μαθητές Δημοτικού κάθε χρόνο να αποκομίζουν τα οφέλη αυτής της εκπαιδευτικής διαδικασίας, η οποία βεβαίως είναι για τα παιδιά, ψυχαγωγία, κυρίως. Βλέπετε με τι χαρά συμμετέχουν και πώς εκφράζονται.

Επομένως είναι ένα πρόγραμμα που πιάνει τόπο, τα χρήματα του ελληνικού λαού που δίδονται γι αυτή την υπόθεση, είναι αρκετά μεν, αποδίδουν ωστόσο ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα. Θα επεκτείνουμε το πρόγραμμα του χρόνου και ελπίζουμε περισσότεροι Δήμαρχοι από όλη την Ελλάδα να προστρέξουν για να συμμετάσχουν σε αυτή τη διαδικασία.

Πρώτα απ΄ όλα μας ενδιαφέρει να μάθουν τα παιδιά μας να κολυμπάνε σωστά και να μην αντιμετωπίζουν κινδύνους όταν θα πάνε στη θάλασσα. Τώρα αν βγει και κάποιος πρωταθλητής και μας φέρει μετάλλιο θα υπερηφανευτούμε ότι αυτό το πρόγραμμα έδωσε ενθουσιασμό και ζέση σε αυτά τα παιδιά και κάποια από αυτά διακρίθηκαν στο μέλλον. Αλλά αυτό είναι το δευτερεύον και το μακροπρόθεσμο. Εκείνο που μας ενδιαφέρει είναι να μάθουν να κολυμπάνε σωστά και να μην κινδυνεύσει η ζωή τους είτε στη θάλασσα είτε στην πισίνα».

κολύμβηση για μαθητές

Για το αν υπάρχει σκέψη να γίνει κάποιο αντίστοιχο πρόγραμμα και σε κάποιο άλλο άθλημα:

«Μας ενδιαφέρει αυτό και θέλουμε να το ολοκληρώσουμε. Ήδη προσπαθούμε όλες οι πρωτεύουσες των νομών να έχουν τις βασικές αθλητικές δομές, δηλαδή ένα κλειστό γυμναστήριο, ένα υπερεπαρκές στάδιο που να έχει στίβο και να γίνονται όλα αυτά τα αθλήματα και ένα κλειστό κολυμβητήριο. Αυτό είναι ένα φιλόδοξο σχέδιο με την έννοια ότι αντιμετωπίζουμε οικονομική στενότητα εξαιτίας της κατάστασης της χώρας, αλλά βήμα βήμα νομίζω ότι με εξοικονόμηση των πόρων και σοβαρή προσπάθεια στα οικονομικά, κάτι θα καταφέρνουμε κάθε χρόνο να αποδίδουμε στην ελληνική κοινωνία».


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter