Αρχική Infokids Υγεία Το πρόγραμμα We care συνεχίζει να παρέχει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στα προσφυγόπουλα

Το πρόγραμμα We care συνεχίζει να παρέχει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στα προσφυγόπουλα

Στο πλαίσιο της 2ης αποστολής του προγράμματος «We care», ομάδα γιατρών και νοσηλευτριών πήγε στο Κλειστό Ολυμπιακό Γυμναστήριο Γαλατσίου και παρείχε ιατρική φροντίδα στα 45 προσφυγόπουλα ηλικίας από 1-16 χρονών.

32716_1446654906.53
Το πρόγραμμα που δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία της Πρέσβεως Καλής Θελήσεως της UNESCO, κυρίας Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη, έχει ήδη βοηθήσει καταλυτικά.Η γενική κατάσταση της υγείας των παιδιών ήταν καλή, 44 παιδιά εμβολιάστηκαν κατά της ηπατίτιδας, της ιλαράς, της ερυθράς και της παρωτίτιδας και σε 5 παιδιά που παρουσίαζαν συμπτώματα ήπιας αφυδάτωσης χορηγήθηκε η ενδεδειγμένη αγωγή.Μάλιστα σε όλα τα παιδιά, προσφέρθηκαν τρόφιμα και ένα αρκουδάκι από το Ίδρυμα «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη».

32716_1446654910.6

Η κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη ήταν παρούσα, για να εκφράσει τη συμπαράστασή της στις οικογένειες των προσφύγων, να μοιράσει δώρα στα παιδιά και να ευχαριστήσει τους εθελοντές, γιατρούς και νοσηλευτές, που πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους στα παιδιά.

Στη 2η αποστολή του «We care» συμμετείχαν επίσης ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, κύριος Γιώργος Πατούλης, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία» κύριος Εμμανουήλ Παπασάββας, γιατροί από τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, γιατροί και νοσηλευτές του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία», οι οποίοι εθελοντικά συμμετέχουν στο Πρόγραμμα, καθώς και εθελόντριες από το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.

32716_1446654911.8


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.