Το πρόγραμμα We care συνεχίζει να παρέχει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στα προσφυγόπουλα

Στο πλαίσιο της 2ης αποστολής του προγράμματος «We care», ομάδα γιατρών και νοσηλευτριών πήγε στο Κλειστό Ολυμπιακό Γυμναστήριο Γαλατσίου και παρείχε ιατρική φροντίδα στα 45 προσφυγόπουλα ηλικίας από 1-16 χρονών.

32716_1446654906.53
Το πρόγραμμα που δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία της Πρέσβεως Καλής Θελήσεως της UNESCO, κυρίας Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη, έχει ήδη βοηθήσει καταλυτικά.Η γενική κατάσταση της υγείας των παιδιών ήταν καλή, 44 παιδιά εμβολιάστηκαν κατά της ηπατίτιδας, της ιλαράς, της ερυθράς και της παρωτίτιδας και σε 5 παιδιά που παρουσίαζαν συμπτώματα ήπιας αφυδάτωσης χορηγήθηκε η ενδεδειγμένη αγωγή.Μάλιστα σε όλα τα παιδιά, προσφέρθηκαν τρόφιμα και ένα αρκουδάκι από το Ίδρυμα «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη».

32716_1446654910.6

Η κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη ήταν παρούσα, για να εκφράσει τη συμπαράστασή της στις οικογένειες των προσφύγων, να μοιράσει δώρα στα παιδιά και να ευχαριστήσει τους εθελοντές, γιατρούς και νοσηλευτές, που πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους στα παιδιά.

Στη 2η αποστολή του «We care» συμμετείχαν επίσης ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, κύριος Γιώργος Πατούλης, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία» κύριος Εμμανουήλ Παπασάββας, γιατροί από τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, γιατροί και νοσηλευτές του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία», οι οποίοι εθελοντικά συμμετέχουν στο Πρόγραμμα, καθώς και εθελόντριες από το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.

32716_1446654911.8