Το πρώτο Μουσείο στον κόσμο για την Χαμένη Ατλαντίδα βρίσκεται στην Ελλάδα και αξίζει να το επισκεφθούμε

Η καλή είδηση της ημέρας μας έρχεται από την Σαντορίνη που εδώ και λίγες μέρες έχει ξεκινήσει η λειτουργία του πρώτου Μουσείου στον κόσμο αφιερωμένο στην Χαμένη Ατλαντίδα.

Ο μύθος της Χαμένης Ατλαντίδας

Από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα ο μύθος της χαμένης Ατλαντίδας εξάπτει την ανθρώπινη φαντασία. Από τους διαλόγους του Πλάτωνα “Τίμαιος και Κριτίας” όπου αναφέρθηκε για πρώτη φορά, έως και σήμερα, το ακμάζον μυθικό νησί«πέρα από τις Ηράκλειες στήλες» που μοιάζει με ήπειρο, η ναυτική υπερδύναμη που βυθίστηκε μυστηριωδώς στο πέλαγος, δημιουργεί ερωτήματα για το αν υπήρξε πραγματικά ή πού μπορεί να βρίσκεται.

Αν και έχει θεωρηθεί πως επρόκειτο πιθανότατα για μία αλληγορία των πολιτικών πεποιθήσεων του Πλάτωνα, κάποιοι- στηριζόμενοι στη θεωρία ότι ο Πλάτωνας είχε εμπνευστεί από καταστροφικά γεγονότα της αρχαιότητας- πιστεύουν στην ύπαρξή του και υποστηρίζουν ότι κρύβεται θαμμένο σε κάποιο μέρος του κόσμου.

Πολλά μέρη του κόσμου διεκδικούν την τοποθεσία της χαμένης πόλης, όμως η Σαντορίνη σε συνδυασμό με την μεγάλη έκρηξη που έγινε στην αρχαιότητα, είναι μια από τις επικρατέστερες εξηγήσεις του μύθου.

Η αναζήτηση της Χαμένης Ατλαντίδας δεν σταματά ποτέ, γι’αυτό και ερευνητές και αρχαιολόγοι σε όλον τον κόσμο διεξάγουν συχνά έρευνες με την ελπίδα ότι ο μύθος θα αποδειχθεί πραγματικότητα, αποδεικνύοντας  ότι τίποτα δεν είναι τυχαίο όταν πρόκειται για την ανθρώπινη φαντασία.

Ας περιηγηθούμε στο Μουσείο της Χαμένης Ατλαντίδας

Το Μουσείο της Χαμένης Ατλαντίδας είναι αφιερωμένο στον θρυλικό μύθο και με την χρήση σύγχρονων και καινοτόμων τεχνολογιών μικροί και μεγάλοι επισκέοτες θα έχετε την ευκαιρία μεταξύ άλλων να:

  • Ανακαλύψετε τις αποδείξεις που συνδέουν τον μύθο της Ατλαντίδας με την έκρηξη του ηφαιστείου της Σαντορίνης
  • Εξερευνήσετε μια διαδραστική τοιχογραφία μαθαίνοντας για την ζωή του Πλάτωνα που τον ενέπνευσε για την ιδανική πολιτεία
  • Δείτε το μεγαλύτερο Διόραμα της Ατλαντίδας και την καθημερινή ζωή των κατοίκων της με την χρήση επαυξημένης πραγματικότητας

  • Ρωτήσετε τον ίδιο τον Πλάτωνα σε μορφή ολογράμματος για την φιλοσοφία και θεωρία του σχετικά με την Χαμένη Ατλαντίδα
  •  Ξαναζήσετε με όλες τις αισθήσεις σας τον σεισμό, το τσουνάμι και την έκρηξη του ηφαιστείου που οδήγησαν στην καταστροφή της Ατλαντίδας μέσα από μια ανεπανάληπτη 9D εμπειρία.
  • Παρακολουθήσετε την γεωμορφολογική εξέλιξη του νησιού από την προϊστορική εποχή μέχρι σήμερα.


Δείτε το promo video του Μουσείου:

The Lost Atlantis Experience

Travel back in time and discover the link between Santorini and Atlantis. Welcome to the Lost Atlantis museum, an experience you will never forget! #lostatlantisexperience

Gepostet von Lost Atlantis Experience am Montag, 3. Juni 2019

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε πριν επισκεφθείτε το Μουσείο:

Υπεύθυνος Επικοινωνίας: Βασιλική Λιακοπούλου τηλ: 6944244673

Κόστος: Το γενικό εισιτήριο κοστίζει 12 ευρώ και το παιδικό 6 ευρώ (6-12 ετών).

Ωράριο Λειτουργίας:  καθημερινά 09:00–21:00.

Μουσείο για την Χαμένη Ατλαντίδα

Μεγαλοχώρι,  84700 Θήρα
2286 085076