Αρχική Νέα Το σκίτσο με τον παπα-Στράτη και το νεκρό προσφυγόπουλο που έχει συγκινήσει το Διαδίκτυο

Το σκίτσο με τον παπα-Στράτη και το νεκρό προσφυγόπουλο που έχει συγκινήσει το Διαδίκτυο

878025_johnantono_papastratis_aylan_syrian_refuggees_09-2015_1

Μέσα από την πένα τους οι σκιτσοράφοι λένε την πιο σκληρή αλήθεια χωρίς να χρησιμοποιήσουν λέξεις. Αυτό έκανε και ο Γιάννης Αντωνόπουλος αποτυπώνοντας την θλιβερή πραγματικότητα που ζούμε.

Στο σκίτσο του φαίνεται ο Παπά-Στράτης Δήμου ή αλλιώς ο «Καλός Σαμαρείτης», όπως τον χαρακτήριζε η Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, να κουβαλά στα χέρια του τον Αϊλάν Κουρντί, το μικρό προσφυγόπουλο, που ξεβράστηκε νεκρό στις τουρκικές ακτές. Πίσω τους χιλιάδες άλλα μικρά παιδιά, που έχασαν τη ζωή τους στην προσπάθεια τους να σωθούν από τις εχθροπραξίες.

Ο Παπα-Στράτης ήταν εκείνος που ίδρυσε την «Αγκαλιά» και βοηθούσε χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες, ώστε να έχουν ένα ανθρώπινο μέλλον.

Μόλις στα 57 του χρόνια έχασε τη μάχη με τον καρκίνο, αφήνοντας σπουδαία παρακαταθήκη αλλυλεγγυής και ανιδιοτέλειας.

Πηγή: http://www.defencenet.gr/


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.