Το «Σπίτι των Παραμυθιών» ανοίγει τις πόρτες του στο κοινό με την αφήγηση της Οδύσσειας (15/11)

brouno de la salle 1«Το Σπίτι των Παραμυθιών» ανοίγει τις πόρτες του και προσκαλεί όσους αγαπούν ή θέλουν να ανακαλύψουν την ελληνική και παγκόσμια προφορική παράδοση. Μύθοι, παραμύθια, θρύλοι, παραδόσεις του λαού μας και διαφορετικών λαών από κάθε γωνιά της γης, συναντώνται και περιμένουν να ακουστούν, να μοιραστούν, να διαδοθούν.

iliadodyssey_provensen18
Πρόκειται για ένα «μουσείο αλλιώς», έχει στόχο την ανάδειξη της άυλης παγκόσμιας πολιτισμικής κληρονομιάς και ​των μνημείων του λόγου. Θεματικά καλλιτεχνικά εκθέματα γίνονται αφορμή και έμπνευση για περιηγητικές αφηγήσεις σε ένα χώρο που εκθέτει, διερευνά, τεκμηριώνει, εκπαιδεύει, συνεργάζεται με την κοινότητα και αλληλεπιδρά. Αφήγηση και μουσική, οικογενειακά διαπολιτισμικά εργαστήρια και επιμορφωτικά σεμινάρια, εκπαιδευτικά προγράμματα για μικρούς και μεγάλους, συνυπάρχουν και αλληλοσυμπληρώνονται με άξονα το παραμύθι.

Ο Γάλλος αφηγητής Bruno De La Salle, πρωτεργάτης της αναβίωσης της αφήγησης στην Ευρώπη, που αποτελεί μια εμβληματική φιγούρα των Ευρωπαίων αφηγητών, ανοίγει την πόρτα του «Σπιτιού των Παραμυθιών» το Σάββατο 15 Νοεμβρίου στις 21:00 με την “Οδύσσεια” του Ομήρου. Ο Bruno De La Salle αφηγείται την Οδύσσεια από το 1981 και τα έπη αποτελούν το μεγάλο του πάθος, αφού και το Διεθνές Φεστιβάλ Αφήγησης που διευθύνει στην Vendome, έχει την ελληνική ονομασία EPOS.

brouno_de_la_salle520_b

Το Σπίτι των Παραμυθιών
Ιωσήφ των Ρογών 11, Ακρόπολη
210 4313332,