Αρχική InfoSchool Δημοτικό Το σχολείο του μέλλοντος θα λαμβάνει υπόψη το μαθησιακό προφίλ του μαθητή

Το σχολείο του μέλλοντος θα λαμβάνει υπόψη το μαθησιακό προφίλ του μαθητή

kids-by-blackboard-high-res«Στο σχολείο, ή στο φροντιστήριο του μέλλοντος ο καθηγητής θα κάθεται μπροστά στον υπολογιστή του και θα γνωρίζει την κατάσταση του μαθητή του, το προφίλ του» ανέφερε ο καθηγητής πληροφορικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Εμμανουήλ Γιαννακουδάκης, στην εισήγηση του στο 32ο συνέδριο της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος (ΟΕΦΕ).

Επικαλούμενος στοιχεία πρωτότυπης έρευνας της Ε.Ε. για το μαθησιακό προφίλ του ατόμου, ο κ. Γιαννακουδάκης που μετέχει σε ερευνητική ομάδα από το 1993, υπογράμμισε ότι η κατανόηση της λειτουργίας των δύο ημισφαιρίων του εγκεφάλου, είτε με τη βοήθεια μαγνητικής τομογραφίας είτε με κατάλληλα ψυχομετρικά τεστ, μπορεί να βοηθήσει στη μαθησιακή διαδικασία και να διευκολύνει και τον καθηγητή στο διδακτικό του έργο.

Αναπτύσσοντας τη θεωρία των ημισφαιρίων του εγκεφάλου, σημείωσε ότι αν ένα παιδί έχει ανεπτυγμένο το αριστερό ημισφαίριο, ο εκπαιδευτικός οφείλει να ξεκινήσει το μάθημα από τη λεπτομέρεια και μετά να προχωρήσει στο όλον, να του δώσει, δηλαδή, ένα-ένα τα στοιχεία για να συνθέσει το όλον, να του δώσει κανόνες και ερωτηματολόγιο πολλαπλών επιλογών. Το αντίθετο συμβαίνει σε ένα παιδί με ανεπτυγμένο το δεξί ημισφαίριο.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.