Αρχική Αληθινές Ιστορίες Το συγκινητικό γράμμα αναγνώστριας προς το παιδί της... και μια υπόσχεση προς όλα τα παιδιά

Το συγκινητικό γράμμα αναγνώστριας προς το παιδί της... και μια υπόσχεση προς όλα τα παιδιά

Sleeping-Toddler

Σήμερα κλείνεις τα 3. Είσαι παιδάκι πια. Καταλαβαίνεις τα πάντα και έχεις άποψη. Αθώα. Ανιδιοτελή. Ειλικρινή. Τρία χρόνια ευτυχίας για μένα. Τρία χρόνια με νόημα, σκοπό, υπευθυνότητα για μένα. Δεν ξέρω αν ήμουν η καλύτερη μαμά ή αν θα είμαι στο μέλλον. Αλλά να ξέρεις ότι αυτό θέλω όσο τίποτα άλλο. Σ' αγαπώ. Και κάθε μέρα εδώ και τρία χρόνια ανακαλύπτω τι πραγματικά αυτό σημαίνει. Τι σημαίνει να νιώθεις να χτυπάει η καρδιά σου δίπλα, να ακούς την ανάσα σου διπλή, να σκέφτεσαι πρώτα κάποιον άλλον και μετά τον ίδιο σου τον εαυτό... αδιαπραγμάτευτα.

Ζούμε σε ζόρικους καιρούς ματάκια μου. Και πολλές φορές η μαμά είναι σε σκέψεις. Οι σκέψεις αφορούν τον δυστυχώς αβέβαιο μέλλον. Η μαμά είναι δασκάλα ψυχή μου. Έχει κι άλλα παιδάκια. Που αγωνιά και για αυτά τόσο πολύ. Παιδιά πανέξυπνα με καλή καρδιά σαν εσένα καρδιά μου. Η μαμά πολλές φορές χάνεται σε σκέψεις για τα προβλήματα αυτών των παιδιών. Των "άλλων " παιδιών της. Γιατί κάποια παιδάκια από αυτά δεν έχουν την μαμά ή τον μπαμπά τους ή ακόμα και τους δύο δίπλα τους. Κάποια παιδάκια δεν έχουν σπίτι. Κάποια παιδάκια τρώνε μακαρόνια μόνο. Κάποια παιδάκια δεν έχουν καθόλου χρήματα. Κάποια παιδάκια δεν έχουν παρόν... Και αμφίβολο μέλλον παιδί μου. Κάποια παιδάκια είναι διαφορετικά από τα υπόλοιπα και περνάνε δύσκολα. Αυτά τα παιδάκια δεν έχουν. Απλά δεν έχουν.

 
Παιδί μου εσύ έχεις εμένα. Κι εγώ εσένα και την τεράστια αγάπη μου για σένα.
Σε κοιτάζω που κοιμάσαι τώρα. Αγγελούδι μου, ψάχνω μέσα μου απαντήσεις λύσεις... Τι μπορώ να κάνω εγώ να αλλάξω το μέλλον σου; Πρέπει να το κάνω... Ό,τι κι αν είναι θα το βρω και θα το κάνω. Για σένα. Την αναπνοή μου. Για σένα και τα άλλα παιδιά μου. Σ' το υπόσχομαι...
Καληνύχτα καρδιά μου και χρόνια σου πολλά πολλά.

Η δική σου μαμά...


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.