Αρχική Νέα Το συγκλονιστικό γράμμα ενός προσφυγόπουλου - "Θέλω να ζήσω ευτυχισμένα, βοηθήστε με!"

Το συγκλονιστικό γράμμα ενός προσφυγόπουλου - "Θέλω να ζήσω ευτυχισμένα, βοηθήστε με!"

Στο κλειστό του Γαλατσίου, όπου έχουν βρει τον τελευταίο καιρό καταφύγιο εκατοντάδες πρόσφυγες, υπάρχει ένας πίνακας με ζωγραφιές παιδιών. Παιδιών που από πολύ τρυφερή ηλικία γνώρισαν το πρόσωπο της προσφυγιάς.

Ανάμεσα στις ζωγραφιές υπάρχει κάτι που ξεχωρίζει: είναι ένα γράμμα. Ένα γράμμα που έγραψε ένα κορίτσι από το Αφγανιστάν. Μια κραυγή ενός παιδιού. Δεν ζητάει τίποτα περισσότερο πέρα από την ευκαιρία να ζήσει χωρίς το φόβο του πολέμου, χωρίς την αγωνία αν θα επιζήσει. Ζητάει την ευκαιρία να είναι ευτυχισμένο και να μπορέσει να σπουδάσει. Ζητάει αυτά, που για εκατομμύρια άλλα παιδιά είναι αυτονόητα. Στη χώρα της, λέει, δεν υπάρχει ασφάλεια. Στη χώρα της, δεν μπορεί να σπουδάσει. Ούτε να γελάσει. Ούτε να παίξει. Δεν ζητάει τίποτα. Μόνο μια χώρα για να ζήσει ευτυχισμένη. Για να σπουδάσει και να δουλέψει. Παρακαλάει για μια τέτοια "πατρίδα".

Διαβάστε το συγκλονιστικό γράμμα του κοριτσιού από το Αφγανιστάν που δημοσιεύει το Newsit.gr

download

«Είμαι ένα κορίτσι από το Αφγανιστάν. Έφυγα από τη χώρα μου μόνο εξαιτίας του πολέμου. Στη χώρα μου δεν υπάρχει ασφαλής πόλη. Δεν μπορώ να σπουδάσω εκεί. Δεν μπορώ να γελάσω και να παίξω εκεί. Δεν είχα ευτυχισμένη ζωή. Ήρθα στην Ευρώπη για μια καλύτερη ζωή και ένα ευτυχισμένο μέλλον. Θέλω μια χώρα μόνο για να ζήσω, να σπουδάσω και για μια μελλοντική δουλειά. Σας παρακαλώ, δώστε μου μια χώρα για να ζήσω μια ευτυχισμένη ζωή».


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.