Αρχική Καλοκαιρινός Οδηγός Επιβίωσης Το θαλασσινό αλάτι κάνει καλό στο δέρμα και δεν πρέπει να ξεβγαζόμαστε αμέσως μετά το κολύμπι. Μύθος ή αλήθεια;

Το θαλασσινό αλάτι κάνει καλό στο δέρμα και δεν πρέπει να ξεβγαζόμαστε αμέσως μετά το κολύμπι. Μύθος ή αλήθεια;

beach_family-high-resΜια από τις πιο στερεοτυπικές φράσεις που ακούμε κατά την εξόρμηση μας στην παραλία είναι ότι "Δεν χρειάζεται να ξεβγαλθείς αμέσως μετά το μπάνιο στη θάλασσα. Το αλάτι και ιώδιο γιατρεύουν το δέρμα και το αναζωογονούν". Μπορεί για πολλούς η εν λόγω άποψη να θεωρείται σωστή αλλά η επιστήμη δεν έχει τεκμηριώσει αυτόν τον ισχυρισμό. Μάλιστα, όπως επισημαίνουν και οι ειδικοί η ποσότητα του ιωδίου στη θάλασσα είναι πολύ μικρή με αποτέλεσμα να μην απορροφάται σχεδόν καθόλου από το δέρμα . Το αλάτι ξηραίνει και αφυδατώνει την επιδερμίδα σε μεγάλο βαθμό. Καλό θα είναι, λοιπόν, να σκουπίζεστε μόλις βγαίνετε από τη θάλασσα και εάν είναι δυνατό, να ξεπλένετε το σώμα σας σε κάποιο ντους με άφθονο νερό.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.