Το τρίτο κουδούνι στη Λυρική Σκηνή για παιδιά δημοτικού

Πρόκειται για το πρόγραμμα διακαλλιτεχνικής παιδαγωγικής δράσης

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα διακαλλιτεχνικής και παιδαγωγικής δράσης 3ο Κουδούνι Όπερα επιστρέφει για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά, με την ευγενική χορηγία της Πειραιώς, και προσκαλεί εκπαιδευτικούς και μαθητές/τριες πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης σε μια μοναδική εμπειρία γνωριμίας με τον συναρπαστικό κόσμο του μουσικού θεάτρου.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε δημοτικά σχολεία της Περιφέρειας Αττικής με στόχο να εμπλέξει ενεργά, μέσα από σύγχρονα και καινοτόμα εργαλεία, τους/τις συμμετέχοντες/ουσες στη δημιουργική διαδικασία της προετοιμασίας και της παρουσίασης μιας παράστασης μουσικού θεάτρου την 1η Ιουνίου 2025 στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Υποβολή συμμετοχής έως την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2024 αποκλειστικά μέσω της φόρμας που θα βρείτε εδώ.

Το 3ο Κουδούνι Όπερα υλοποιείται για πέμπτη συνεχή χρονιά με την ευγενική χορηγία της Πειραιώς. Η υποστήριξη του εκπαιδευτικού προγράμματος πραγματοποιείται στο πλαίσιο του πολύπλευρου προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Υπευθυνότητας της Πειραιώς «Equall – Για μια Κοινωνία Ισότιμων Ανθρώπων» και εντάσσεται στον πυλώνα της Νέας Γενιάς.

Κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί, μέσα από εβδομαδιαία εργαστήρια στις εγκαταστάσεις της ΕΛΣ με την ομάδα των έμπειρων συντονιστών του προγράμματος, θα επιμορφωθούν πάνω σε σύγχρονες πρακτικές του μουσικού θεάτρου, τις οποίες στη συνέχεια θα μεταβιβάσουν στους μαθητές/τριές τους μέσα στη σχολική τάξη υπό την καθοδήγηση και την παρουσία των μελών της ομάδας συντονιστών.

Κατά την καλλιτεχνική περίοδο 2024/25, επίκεντρο του εκπαιδευτικού προγράμματος θα αποτελέσει το νέο έργο μουσικού θεάτρου με τον τίτλο Ταξίδι στη Χώρα των Άσχημων, το οποίο θα εστιάσει στις έννοιες της συμπερίληψης, της αρμονικής συνύπαρξης μέσα από τον σεβασμό στην ιδιαιτερότητα, της αποδοχής και της εκτίμησης της διαφορετικότητας. Τη μουσική σύνθεση του έργου υπογράφει ο Trevor Grahl, το λιμπρέτο η Αντριάνα Μίνου και τη σκηνοθεσία η Θεανώ Μεταξά. Το μουσικό σύνολο θα διευθύνει η Κυριακή Κουντούρη. Τα εργαλεία που θα συμπεριληφθούν στη μεθοδική διεργασία της συνδημιουργίας είναι, μεταξύ άλλων, η μουσική, το τραγούδι, η κίνηση, η θεατρική δράση, η ρυθμική απαγγελία, ο μουσικός αυτοσχεδιασμός, η χρήση αντικειμένων ως ηχογόνων πηγών, η εξοικείωση με εργαλεία επεξεργασίας ήχου και εικόνας, η κατασκευή σκηνικών αντικειμένων.

Η παράσταση θα παρουσιαστεί με συμμετοχή των συμμετεχόντων/ουσών εκπαιδευτικών και μαθητών/τριών.

Διαβάστε επίσης:

Το ελαιόλαδο ασπίδα για τη ζωή του σκύλου σας

H Δημοτική Αγορά Κυψέλης μεταμορφώνεται σε… «θερινό» σινεμά με ελεύθερη είσοδο για γονείς και παιδιά

Ροή Ειδήσεων