Το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου φιλοξενεί ξεναγήσεις για σχολεία

assets_LARGE_t_942_43478880Μπορεί τα σχολεία να μην έχουν ξεκινήσει ακόμη αλλά ο νους των παιδιών δεν είναι τόσο στα μαθήματα όσο στις σχολικές εκδρομές που θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν τη φετινή χρονιά. Μια αξιόλογη πρόταση εκπαιδευτικής εκδρομή στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας αποτελεί το πρόσφατο απόκτημα της πόλης, το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου, στους χώρους του παλαιού εργοστασίου παραγωγής φωταερίου στο Γκάζι.

Οι ξεναγήσεις στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου μπορούν να λειτουργήσουν συνδυαστικά και συμπληρωματικά με μια ποικιλία θεμάτων που διδάσκονται οι μαθητές των τελευταίων τάξεων του δημοτικού, του γυμνασίου και του λυκείου. Μέσα από τη γνωριμία της ιστορίας και της τεχνολογίας του εργοστασίου, μαθήματα όπως η νεότερη και σύγχρονη ιστορία, η τεχνολογία, η χημεία, η φυσική κ.ά. παίρνουν άλλη διάσταση και εφαρμογή, εμπλουτίζοντας τις γνώσεις των μαθητών και κάνοντας πιο ευχάριστη τη μάθηση.

Κατά τα δύο προηγούμενα έτη, περισσότεροι από 14.000 μαθητές και σπουδαστές, τόσο από την Αθήνα, όσο και από την υπόλοιπη Ελλάδα επισκέφτηκαν και ξεναγήθηκαν στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου.

Οι ξεναγήσεις θα ξεκινήσουν στις 24 Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσουν όλη τη σχολική περίοδο, προσφέροντας στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς τους την ευκαιρία να ανακαλύψουν το πρώτο βιομηχανικό μουσείο της Αθήνας.

Παράλληλα, θα προσφέρονται και εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά 5-10 ετών κατόπιν συνεννόησης.

«Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων: Πειραιώς 100, Γκάζι, 210 3453548
press@athens-technopolis.gr,  www.technopolis-athens.com