Αρχική Νέα Το Χαμόγελο του Παιδιού φέτος συμπληρώνει 20 χρόνια διαρκούς παρουσίας και προστασίας των παιδιών που έχουν την ανάγκη μας

Το Χαμόγελο του Παιδιού φέτος συμπληρώνει 20 χρόνια διαρκούς παρουσίας και προστασίας των παιδιών που έχουν την ανάγκη μας

Είκοσι χρόνια συμπληρώνονται από την ημέρα που ο 10χρονος Ανδρέας Γιαννόπουλος έγραφε στο ημερολόγιό του: «Σκεφτείτε κι αφήστε τα λόγια. Ας ενωθούμε και ας δώσουμε ό,τι μπορούμε στα φτωχά: αλβανάκια, άσπρα και μαύρα, όλα παιδιά είναι και αξίζουν ένα χαμόγελο». Ήταν τα λόγια αυτά που οδήγησαν στην ίδρυση του «Χαμόγελου του Παιδιού».

Από τότε μέχρι σήμερα το «Χαμόγελο του Παιδιού» έχει υποστηρίξει περισσότερα από ένα εκατομμύριο παιδιά και τις οικογένειές τους. Ωστόσο, τα χρόνια αυτά ήταν γεμάτα και με πολλές δυσκολίες, που αρκετές φορές απείλησαν την ύπαρξη του μη κερδοσκοπικού οργανισμού. «Δυστυχώς στηρίζουμε τους θεσμούς του κράτους, αλλά το κράτος δεν βλέπει τους φορείς που προσφέρουν έργο», λέει στο ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού», Κώστας Γιαννόπουλος.

«Ένα σημαντικό πρόβλημά μας είναι οι μεγάλες φορολογήσεις, φορολογούνται οι δωρεές των γιαγιάδων και των παππούδων που μας ενισχύουν από το υστέρημά τους. Επίσης, το γεγονός ότι θεσμικά δεν έχει περιχαρακωθεί το υγιές εθελοντικό κίνημα. Πρέπει να περιχαρακώνονται οι καλές πρακτικές με την αξιολόγησή όλων των ΜΚΟ από εξωτερικούς αδιάβλητους οργανισμούς», προσθέτει.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που έδωσε ο οργανισμός στη δημοσιότητα και αφορούν τη λειτουργία του μέχρι τις 30 Ιουνίου 2015:

- Η «Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056» δέχτηκε 2.890.390 τηλεφωνικές κλήσεις και διαχειρίστηκε σοβαρά θέματα που αφορούσαν 553.474 παιδιά. Επίσης, δέχτηκε 6.014 καταγγελίες σοβαρών περιστατικών κακοποίησης παιδιών που αφορούσαν στο σύνολό τους 14.287 παιδιά.
- Η «Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000» δέχτηκε 37.623 τηλεφωνικές κλήσεις και διαχειρίστηκε 977 περιπτώσεις αναζήτησης εξαφανισμένων παιδιών.
- Αντιμετώπισε 1.340 περιστατικά επιτόπιας παρέμβασης που αφορούσαν 1.846 παιδιά που διέτρεχαν άμεσο κίνδυνο.
- Δέχτηκε 1.466 αιτήματα για φιλοξενία παιδιών σε κίνδυνο, από εισαγγελικές αρχές. Περισσότερα από 750 παιδιά έχουν μεγαλώσει στα σπίτια του οργανισμού, 299 παιδιά μεγαλώνουν σήμερα στα σπίτια, αλλά 1.502 παιδιά δεν έχουν φιλοξενηθεί λόγω έλλειψης χώρου.
- Υπηρεσίες συμβουλευτικής υποστήριξης δόθηκαν σε 22.682 παιδιά και γονείς.
- Υποστήριξε 5.259 παιδιά με προβλήματα υγείας.
- Στήριξε πανελλαδικά 57.293 παιδιά και οι οικογένειές τους με προβλήματα διαβίωσης.
- Πραγματοποίησε διακομιδές 11.383 νεογνών και παιδιών.
- Στις τρεις κινητές μονάδες προληπτικής ιατρικής (πολυϊατρείο «Ιπποκράτης», κινητή οδοντιατρική/ παιδιατρική μονάδα, κινητή οφθαλμολογική/ ακουολογική μονάδα) εξετάστηκαν 72.312 παιδιά στην Ελλάδα και τη Βουλγαρία.
- Περίπου 43.000 παιδιά υποστηρίχθηκαν σε έξι νοσοκομεία στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και την Πάτρα.
- Πραγματοποιήθηκαν διαδραστικές παρεμβάσεις πρόληψης σε 246.110 παιδιά πανελλαδικά με τη συμμετοχή μαθητών, συλλόγων γονέων και κηδεμόνων, συλλόγων εκπαιδευτικών και ελεύθερου κοινού.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.