Αρχική Βιβλία Το χρυσόψαρό μου

Το χρυσόψαρό μου

xrusopsaro_500Ένα μικρό παιδί περιγράφει με τρυφερότητα και χαριτωμένα παραδείγματα τις αρετές και τα ελαττώματα του καλύτερού του φίλου, ενός χρυσόψαρου.
Ήρωας του βιβλίου, όπως δηλώνει ο τίτλος, είναι ένα χρυσόψαρο αλλά πρωταγωνιστής είναι ο αφηγητής που δεν είναι άλλος από τον κάτοχό του, δηλαδή το ίδιο το παιδί. Το χρυσόψαρο είναι η αφορμή και το όχημα για να ανακαλύψει και να αποκαλύψει τον δικό του συναισθηματικό κόσμο.
Το βιβλίο δεν έχει την κλασική δομή μιας ιστορίας με αρχή - μέση - τέλος. Περιλαμβάνει μια απαρίθμηση διαφόρων ιδιοτήτων και συμπεριφορών -πραγματικών και φανταστικών- που το παιδί αποδίδει στο χρυσόψαρό του. Ο τρόπος που μιλάει μαρτυρά τα αισθήματά του για τον αγαπημένο του φίλο: τον νοιάζεται, τον φροντίζει, τον θαυμάζει, ξέρει τις συνήθειες του, τις ιδιοτροπίες του, αποδέχεται τα θετικά και τα αρνητικά του.

Πρόκειται για μία σειρά προβολών στο χρυσόψαρο των ιδιοτήτων που έχει το ίδιο το παιδί. Περιγράφοντας τον χαρακτήρα και τις αντιδράσεις του, λεκτικοποιεί τα δικά του συναισθήματα του, αποκτά αυτογνωσία, αυτοσυστήνεται. Είναι σαν να λέει: «το χρυσόψαρό μου είμαι εγώ» και ζητά να το γνωρίσουμε καλύτερα.
Κείμενο και εικόνες αλληλοσυμπληρώνονται έξυπνα. Οι απλές προτάσεις και η απέριττη αλλά παραστατική εικονογράφηση κάνουν το βιβλίο πρώτης τάξεως ανάγνωσμα για τα παιδιά αυτής της ομάδας ηλικιών.

Εκδότης: ΗΛΙΒΑΤΟΝ
Επιμελητής: ΜΙΝΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
Μεταφραστής: ΤΣΑΚΩΝΑ ΓΕΩΡΓΙΑ


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.