Αρχική InfoMommy Υγεία Το υπ. Υγείας ανακοινώνει τη δημιουργία Μονάδων Ημερήσιας Νοσηλείας σε Ιδιωτικά Νοσοκομεία

Το υπ. Υγείας ανακοινώνει τη δημιουργία Μονάδων Ημερήσιας Νοσηλείας σε Ιδιωτικά Νοσοκομεία

νοσοκομειο

Σε μια προσπάθεια εξεύρεσης της πολυπόθητης ισορροπίας ανάμεσα σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Λεωνίδας Γρηγοράκος ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου τη δυνατότητα ανάπτυξης ιδιωτικών Μονάδων Ημερήσιας Νοσηλείας (ΜΗΝ), με στόχο την απελευθέρωση των δημόσιων νοσοκομείων από μικροεπεμβάσεις.

Στόχος είναι οι ΜΗΝ να λειτουργούν από το πρωί έως το βράδυ και να γίνονται μικροεπεμβάσεις που απαιτούν ολιγόωρη παραμονή του ασθενή, παρ' όλα θα διασυνδέονται επιστημονικά με δημόσιο νοσοκομείο, για την αντιμετώπιση τυχόν επιπλοκών στη θεραπεία του ασθενή. Ο έλεγχος των μονάδων θα διενεργείται από τις αρμόδιες υπηρεσίες των διοικητικών Περιφερειών. Σε αυτές τις μονάδες θα διενεργούνται οφθαλμολογικές, οδοντιατρικές, παθολογικές ή άλλες χειρουργικές επεμβάσεις οι οποίες δεν απαιτούν ολική ή επισκληρίδειο αναισθησία, αλλά συνεπάγονται νοσηλεία του ασθενούς για χρονικό διάστημα εικοσιτεσσάρων ωρών το πολύ.

Ο κ. Γρηγοράκος, εκτίμησε ότι οικονομικά θα υπάρχει όφελος από τη λειτουργία αυτών των μονάδων, καθώς σύμφωνα με μελέτη θα προκύψει μείωση του κόστους. Για το πού και πόσες Μονάδες θα ιδρυθούν, ο αναπληρωτής υπουργός ξεκαθάρισε ότι «δεν θα πάμε σε μια ανεξέλεγκτη κατάσταση», προσθέτοντας ότι εάν οι Μονάδες αναπτυχθούν χωρίς προγραμματισμό, το αποτέλεσμα θα είναι στην πορεία να κλείσουν, καθώς δεν θα είναι οικονομικά βιώσιμες.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.