Αρχική InfoSchool Εκπαιδευτικά Νέα Το υπουργείο Παιδείας προκρίνει παράταση του σχολικού έτους για τα σχολεία υπό κατάληψη

Το υπουργείο Παιδείας προκρίνει παράταση του σχολικού έτους για τα σχολεία υπό κατάληψη

107641-katalipsi

Όπως ανακοίνωσε χτες το υπουργείο, στόχος του είναι να προστατευτούν οι μαθητές, οι οποίοι τώρα χάνου μαθήματα και στο τέλος θα αναγκαστούν να καταφύγουν στα φροντιστήρια προκειμένου να καλύψουν τα κενά.
Εντολή στο Νομικό Τμήμα του υπουργείου Παιδείας να ετοιμάσει Προεδρικό Διάταγμα το οποίο θα ορίζει ότι «στα σχολεία που γίνεται κατάληψη πάνω από 3 ημέρες θα παρατείνεται αντίστοιχα το διδακτικό έτος, έδωσε ο υπουργός Παιδείας Κων. Αρβανιτόπουλος.

Οι περισσότερες καταλήψεις είναι  σε σχολεία της Αττικής, που ξεπερνούν τις 60 ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ο αριθμός των καταλήψεων τις  τελευταίες ημέρες παραμένει σταθερός , χωρίς να επακτείνεται η "δράση" στο σύνολο των σχολείων της περιφέρειας.

Εν τω μεταξύ, η ΟΛΜΕ, που δεν κατάφερε να πραγματοποιήσει δεύτερη πενθήμερη απεργιακή κινητοποίηση, αυτήν την εβδομάδα συνεχίζει τις συνεδριάσεις με θέμα τις κινητοποιήσεις, παρά τα χαμηλά ποσοστά συμμετοχής στη χθεσινή απεργία.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.