«Τον βάζαμε στο σπίτι μας και τώρα μιλάει για bullying;»: Το παράπονο των γονιών του 14χρονου Τάσου

Με την καθημερινή παρουσία ψυχολόγων, οι γονείς του άτυχου Τάσου προσπαθούν να εξηγήσουν στα άλλα δύο τους παιδιά γιατί ο αδερφός τους δεν υπάρχει πλέον στη ζωή. Ιδιαίτερη προσοχή έχει δοθεί στο δίδυμο αδελφό του 14χρονου θύματος, ο οποίος παραμένει συνεχώς στο δωμάτιό του και δεν μιλά σε κανέναν. Οι γονείς έχουν απευθυνθεί σε δικηγόρο μετά και όσα ακούστηκαν από την πλευρά του θύτη περί «bullying».

Η οικογένεια εμφανίζεται ιδιαίτερα δυσαρεστημένη με αυτό αφού ο 14χρονος που έδωσε τέλος στη ζωή του γιου τους είχε φιλοξενηθεί αρκετές φορές στο σπίτι τους, παίζοντας με τον άτυχο Τάσο. Οι γονείς του άτυχου 14χρονου προσπαθούν τώρα να συνειδητοποιήσουν τη νέα τραγική πραγματικότητα, ενώ περιμένουν και από το συνήγορο τους κ. Νίκο Χατζηνικολάου να τους μεταφέρει τα στοιχεία της δικογραφίας.

«Έχω δει την οικογένεια από κοντά, έχουμε μιλήσει και είναι σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Αυτό που επιθυμεί η οικογένεια είναι, με δίκαιο τρόπο να αποτυπωθεί η αλήθεια, τόσο σε σχέση με τις συνθήκες τέλεσης της πράξης, όσο και σε σχέση με το παρελθόν του κατηγορουμένου και της οικογένειας του. Η οικογένεια δεν έχει κανένα εκδικητικό μένος, αλλά υπάρχει μια ιδιαίτερη ενόχληση σχετικά με όσα ακούστηκαν περί «bullying» για το παιδί τους», είπε στο protothema.gr ο συνήγορος της οικογένειας κ. Νίκος Χατζηνικολάου.

δολοφονία Τάσος Γέφυρα

Θείος 14χρονου: «Το δικό μας το παιδί είναι στο χώμα και το άλλο είναι ελεύθερο! Αυτή είναι Δικαιοσύνη;»

Ο θείος του 14χρονου, μίλησε στην εκπομπή ΤΑΤΙΑΝΑ live και για τους ισχυρισμούς του δράστη, ότι είχε πέσει θύμα μπούλινγκ. «Βullying; Το δικό μας το παιδί που το έκανε παρέα; Που δεν το έκανε (παρέα) κανένα άλλο παιδί; Ο φόβος και ο τρόμος του σχολείου ήτανε (ο δράστης) και το δικό μας το παιδί ήταν 1,50 και ο άλλος ήταν ένας «γορίλας»! Υπάρχει περίπτωση για μπούλινγκ;»

Καρέ- καρέ οι τελευταίες στιγμές των δύο φίλων

Οι δείκτες του ρολογίου έδειχναν περίπου έντεκα και μιση το βράδυ του περασμένου Σαββατού, όταν ο Τάσος, ο δράστης και οι υπόλοιποι φίλοι τους βρίσκονταν στο αναψυκτήριο της περιοχής. Τα παιδιά αφού είχαν παρακολουθήσει κάποιο μέρος της συναυλίας που πραγματοποιούνταν, αποφάσισαν στη συνέχεια να παίξουν. Ετσι συγκεντρώθηκαν όλοι μαζί σε κάποιο σημείο. Ομως το παιχνίδι τους γρήγορα σταμάτησε εξαιτίας της λογομαχίας που ξέσπασε μεταξύ του Τάσου και του κολλητού του φίλου. Ο 14χρονος και μετέπειτα δολοφόνος αποφάσισε να φύγει.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των υπολοίπων παιδιών τον ακολούθησε και ο Τάσος. Πλησίαζαν μεσάνυχτα Σαββάτου όταν τα δύο παιδιά, αφού διένυσαν μια απόσταση 500 μέτρων, έφτασαν έξω από το σπίτι του δράστη. «Καθόλη τη διαδρομή μου έλεγε διάφορα πράγματα. Του είπα να σταματήσει αλλά ο Τάσος συνέχιζε. Μόλις φτάσαμε στο σπίτι μου του είπα ότι θα μπω για λίγο μέσα και θα βγω πάλι. Του είπα να με περιμένει», ανέφερε τόσο στην απολογία στον ανακριτή όσο και στους αστυνομικούς ο δράστης. Ηταν λίγο μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου όταν ο 14χρονος δολοφόνος βγήκε από το σπίτι και συνάντησε πάλι το φίλο του, ο οποίος τον περίμενε στο παρκάκι που βρίσκεται απέναντι από το σπίτι του. Σύμφωνα με τα όσα εξιστόρησε στους αστυνομικούς ο δολοφόνος, προέταξε το μαχαίρι που είχε πάρει από την κουζίνα της οικείας του ζητώντας από τον συνομιλητή του να σταματήσει να του επιτίθεται φραστικά αλλιώς θα τον χτυπήσει. «Ο Τάσος συνέχισε τα ίδια», λέει ο 14χρονος στους αστυνομικούς. Το αδικοχαμένο παιδί από ότι φαίνεται δεν πήρε στα σοβαρά τα όσα του έλεγε ο φίλος του και δεν πίστεψε ούτε για μια στιγμή ότι θα χρησιμοποιούσε το μαχαίρι. «Ο Τάσος συνέχισε να μου φωνάζει. Θόλωσα και του όρμηξα. Τον χτύπησα μια φορά. Παλέψαμε και όταν πέσαμε και οι δύο στο έδαφος τον έπιασα από το λαιμό. Απο εκεί και πέρα δεν θυμάμαι τίποτα.Το μαχαίρι του το έδειξα για να τον τρομάξω. Δεν ήθελα να του κάνω κακό. Δεν ήθελα να τον σκοτώσω».

Περίπου μισή ώρα από τη στιγμή που έφυγαν από το αναψυκτήριο ο Τάσος κείτονταν νεκρός σε μια λίμνη αίματος, ενώ ο 14χρονος δράστης αφήνοντας στον πανικό του το φονικό όπλο στον τόπο του εγκλήματος πήγε στην τουαλέτα του σπιτιού του προκειμένου να πλυθεί αλλά και να κρύψει τα ρούχα του που έφεραν κηλίδες αίματος.