Αρχική InfoBaby 0-36 μηνών Τώρα που αρχίζει τα πρώτα του βήματα τι παπούτσια να του φοράω;

Τώρα που αρχίζει τα πρώτα του βήματα τι παπούτσια να του φοράω;

babyΑπαντά ο Νίκος Βαράκης, Παιδίατρος

Τα ρούχα φοριούνται για άνεση, για βελτίωση της εμφάνισης και για προστασία. Τα παπούτσια πρέπει να επιλέγονται για να επιτυγχάνονται οι παραπάνω στόχοι.

Τα παπούτσια δεν είναι διορθωτικά και το πόδι του παιδιού δεν χρειάζεται υποστήριξη για φυσιολογικές δραστηριότητες. Το πόδι χρειάζεται ευκινησία για να λειτουργεί φυσιολογικά. Έχει αποδειχθεί ότι λαοί που ζουν κατά κύριο λόγο χωρίς να φορούν παπούτσια, έχουν καλύτερα πόδια από εκείνους που τα φορούν.

Τα καλύτερα παπούτσια για τα παιδιά είναι αυτά που μιμούνται τα πόδια χωρίς παπούτσια. Πρέπει να είναι ευλύγιστα, επίπεδα, όχι στενά και φτιαγμένα από υλικό που να επιτρέπει στο πόδι να "αναπνέει". Το παιδί φορώντας τα, δεν πρέπει ούτε να γλιστράει, ούτε όμως το πόδι του να "κολλάει" στο πάτωμα.

Για μέσα στο σπίτι, ειδικά για τα πρώτα του βηματάκια, σας προτείνω τα "καλτσοπάπουτσα" που πληρούν τις παραπάνω προϋποθέσεις.

Νίκος Βαράκης – Παιδίατρος
Γερακάρη 73, Ρέθυμνο Κρήτης
Τηλ: 28310 20100
E-mail: nikosvarakis@paidiatre.gr
www.paidiatre.gr


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.