Αρχική Infokids Αποδράσεις Του κόσμου τα παράξενα Του κόσμου τα παράξενα: Cyrus Kabiru: Τέχνη από εγκαταλελειμμένα αντικείμενα και σκουπίδια!

Του κόσμου τα παράξενα: Cyrus Kabiru: Τέχνη από εγκαταλελειμμένα αντικείμενα και σκουπίδια!

1

Από τότε που ήταν ένα νεαρό αγόρι, o Κενυάτης  καλλιτέχνης Cyrus Kabiru ενδιαφερόταν για τα σκουπίδια!

2

«Όταν ξυπνούσα κάθε πρωί, το πρώτο πράγμα που ήθελα να δω, ήταν σκουπίδια», θυμάται ο Kabiru, του οποίου το σπίτι των παιδικών χρόνων, έχει θέα σε ένα σωρό σκουπίδια.

3

"Συνήθιζα να λέω στον πατέρα μου ότι όταν μεγαλώσω, θέλω να δώσω στα σκουπίδια μια δεύτερη ευκαιρία."

4

Και αυτό είναι ακριβώς αυτό που έκανε!

5

Είναι αυτοδίδακτος γλύπτης και ζωγράφος, ο Kabiru  με τα εντυπωσιακά έργα τέχνης από εγκαταλελειμμένα πράγματα και σκουπίδια, που εξακολουθεί να συλλέγει από τους δρόμους της πρωτεύουσας της Κένυας!

6

Η λατρεία  του πολυμήχανου καλλιτέχνη με τα  γυαλιά, ξεκίνησε σε πολύ μικρή ηλικία, μέσα στο μικρό σπίτι των δύο υπνοδωματίων που μοιράστηκε με τους γονείς του και τα πέντε αδέλφια του.

7

Ήθελε να έχει ένα ζευγάρι γυαλιά δικά του, αλλά  γυαλιά φορούσε μόνο ο πατέρας του και αρνήθηκε να του δώσει ή να του πάρει κι εκείνου.

8

Αφορμή στάθηκε ένα ατύχημα που είχε σαν παιδί  και κατέληξε να σπάσει τα γυαλιά του. Ο πατέρας τότε είπε, ότι αν ήθελε να έχει γυαλιά, θα πρέπει να το κάνει ο ίδιος!

9


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.