Αρχική Infokids Αποδράσεις Του κόσμου τα παράξενα Του Κόσμου τα Παράξενα: Doug Allan, ο φωτογράφος των πάγων (φωτο)

Του Κόσμου τα Παράξενα: Doug Allan, ο φωτογράφος των πάγων (φωτο)

dougAllanHole_2140790i

Ως οπερατέρ ντοκιμαντέρ άγριας ζωής για τα τελευταία 25 χρόνια, είχe το προνόμιο να ταξιδέψει  σε μερικά από τα ομορφότερα μέρη του πλανήτη μας. Έχει κολυμπήσει σε παραλία με φοίνικες, ανάμεσα σε κοραλλιογενείς υφάλους, με τα ψάρια.

vn-medium-Doug-Allan-

Έχει παρακολουθήσει το ηλιοβασίλεμα πάνω από τις πεδιάδες της Αφρικής - ζητώντας από τον οδηγό για να μετακινήσει το Land Rover λίγο προς τα αριστερά, έτσι ώστε να μπορεί να πλαισιώσει την καμηλοπάρδαλη με τον καλύτερο φωτισμό.

Έχει επίσης, πέρασει 12 ώρες την ημέρα σε μια τρύπα στο χιόνι στους -30C, περιμένοντας  μια πολική αρκούδα, αγωνιζόμενος να κρατήσει τα δάχτυλα των ποδιών του ζεστά.

Έχει βούτηξε κάτω από τον πάγο, με μουδιασμένα χείλη, τα δάχτυλα μόλις είναι σε θέση να αισθάνονται τη φωτογραφική μηχανή.

000041

Τι λέει ο ίδιος;

«Δώσε μου τον πάγο και το χιόνι οποιαδήποτε στιγμή.

Γιατί; Δεν υπάρχει κανένας λόγος απλός. Υποθέτω ότι αισθάνομαι σαν να είμαι  στο σπίτι μου όταν είμαι  σε ψυχρά περιβάλλοντα από ό,τι σε θερμά. Δούλευα στην Ανταρκτική, και εκεί ήταν που έμαθα πώς να διαχειρίζομαι  τα άκρα. Τώρα, μετά από όλα αυτά τα χρόνια που είχα γυρίσματα σε ψυχρά μέρη, είναι ικανοποιητικό το γεγονός ότι όλες αυτές οι τεχνικές είναι πλέον για μένα  δεύτερη φύση. Μπορώ να συγκεντρωθώ στην κινηματογράφηση σε καταστάσεις όπου οι άλλοι μπορεί απλά να ανησυχούν για την επιβίωσή τους».

seal620_2114863b

Λατρεύει τα μεγάλα θηλαστικά!

«Μου αρέσουν τα μεγάλα θηλαστικά. Μπορούμε να χτίσουμε μια σχέση μαζί τους με τρόπους που δεν μπορούμε με τα ερπετά ή τα ψάρια. Και οι Πόλοι είναι το σπίτι για μερικά από τα μεγαλύτερα, πιο σέξι, πιο χαρισματικά ζώα απ’ οπουδήποτε.

Όρκες, Φώκιες τον υποδέχονται στο χώρο τους και του επιτρέπουν να τον μοιραστεί μαζί τους!


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.