Αρχική InfoMommy Πολιτισμός - Σεμινάρια Θεάματα Του Κόσμου τα παράξενα: Η Εθνική Βιβλιοθήκη στην Πρίστινα –στο Κόσοβο- Σχεδιασμένη από τον αρχιτέκτονα της Κροατίας Αντρία Mutnjakovic, εντυπωσιάζει με τους θόλους της!

Του Κόσμου τα παράξενα: Η Εθνική Βιβλιοθήκη στην Πρίστινα –στο Κόσοβο- Σχεδιασμένη από τον αρχιτέκτονα της Κροατίας Αντρία Mutnjakovic, εντυπωσιάζει με τους θόλους της!

1

Σε αναγνώριση της συνεισφοράς του στην Αρχιτεκτονική, ο Mutnjakovic, γνωστός ως ο "πατέρας" της Εθνικής Βιβλιοθήκης στην Πρίστινα, κλήθηκε πρόσφατα από την Ακαδημία Επιστημών και Τεχνών του Κοσσυφοπεδίου για να δώσει μια διάλεξη με τίτλο «Τα αρχιτεκτονικά έργα μου στο Κόσοβο ".

2

Ο Andrija Mutnjakovic γεννήθηκε στη Κροατία το 1929 και άρχισε τις αρχιτεκτονικές σπουδές στο Τμήμα Αρχιτεκτονικής στο Ζάγκρεμπ.

3

Είναι σίγουρα ένας από τους πιο δημοφιλείς αρχιτέκτονες της Κροατίας. Κοιτάζοντας πίσω σε μια καριέρα που εκτείνεται σε πάνω από σαράντα χρόνια, έχει ασχοληθεί με αρχιτεκτονικά έργα μεγάλης κλίμακας. Επίσης, έχει περισσότερα από 50 άρθρα που δημοσιεύονται τόσο σε εθνικό όσο και σε ξένα περιοδικά.

4

Φημίζεται για την αρχιτεκτονική του, έχει σχεδιάσει πολλά κτίρια στην πρώην γιουγκοσλαβικές χώρες, ιδίως στην Κροατία, τη Βοσνία, τη Σερβία, όσο και στο εξωτερικό σε πόλεις όπως τη Δαμασκό, την Τεχεράνη, το Αλγέρι, την Μπρατισλάβα, τη Βενετία, και άλλα.

5

Ένα από τα πιο διάσημα κτίρια από Άντρια Mutnjakovic είναι η Εθνική Βιβλιοθήκη στην Πρίστινα , ένα γιγαντιαίο κτίριο 16.500 τετραγωνικών μέτρων με συνολικά 99 τρούλους από λευκό γυαλί και μέταλλο, σε διάφορα μεγέθη.

6

Το κτίριο του Andrija Mutnjakovic είχε καταληφθεί από τον Σερβικό στρατό κατά την διάρκεια του πολέμου στην Βαλκανική περιοχή, αποτελώντας το αρχηγείο του το 1999.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.