Αρχική Infokids Αποδράσεις Ταξίδια Του κόσμου τα παράξενα: Όταν η φύση χρησιμοποιεί πινέλο δημιουργεί το Rainbow Eukalyptus

Του κόσμου τα παράξενα: Όταν η φύση χρησιμοποιεί πινέλο δημιουργεί το Rainbow Eukalyptus

εικ.1
Θα μπορούσε να είναι έργο ζωγράφου, ένας τρισδιάστατος πίνακας μικτής τεχνικής… Θα μας μάγευε το ίδιο, θα θαυμάζαμε την δεξιοτεχνία του καλλιτέχνη, τη σύνθεση των χρωμάτων και των υλικών! Πώς το σκέφτηκε αυτό τώρα, θα λέγαμε και τα "like" θα έπεφταν βροχή στο fb!

εικ.2
O Eukalyptus Rainbow είναι ένα ψηλό δέντρο, γνωστό ως το ουράνιο τόξο του ευκαλύπτου. Είναι το μοναδικό είδος Ευκάλυπτου που βρίσκεται  στο βόρειο ημισφαίριο. Το βρίσκουμε σε πολλά δάση στη Νέα Βρετανία, Νέα Γουινέα, Sulawesi και Μιντανάο.
Ο φλοιός του έχει ομαλή υφή και καθώς τον αποβάλλει αποκαλύπτει άλλα χρώματα στο εσωτερικό του! Έτσι αποκτά την εμφάνιση ενός ουράνιου τόξου! Από το φωτεινό πράσινο στο σκούρο μπλε, μετά μωβ, αργότερα ροζ-πορτοκαλί και καφέ!

Δεδομένου ότι αυτή η διαδικασία συμβαίνει σε διαφορετικές ζώνες του κορμού και σε διαφορετικά στάδια, τα χρώματα είναι ποικίλα και αλλάζουν συνεχώς. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το δέντρο να μην έχει ποτέ ενιαίο χρώμα και κανένα δέντρο δεν έχει το ίδιο χρώμα με κάποιο άλλο. Το ύψος του μπορεί να φτάσει τα 75 μέτρα και η διάμετρος του κορμού τα 2 μέτρα!

εικ.3

Πρόκειται για ένα ζωντανό έργο Τέχνης!
Το υπέροχο αυτό δέντρο καλλιεργείται σε όλο τον κόσμο σε φυτείες, κυρίως για τον ξυλοπολτό που χρησιμοποιείται για την παραγωγή χαρτιού. Είναι το κυρίαρχο είδος που χρησιμοποιείται για φυτείες ξυλοπολτού στην Φιλιππίνες.
Καλλιεργείται σε αρκετά μερη: στη Βραζιλία, το Κονγκό, την Κόστα Ρίκα, Ακτή Ελεφαντοστού, την Κούβα, τα Φίτζι, την Ονδούρα, τη Μαλαισία, το Πουέρτο Ρίκο, Σαμόα, Νήσοι Σολομώντος, Σρι Λάνκα, Ταϊβάν και σε  επαρχίες της Κίνας.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.