Αρχική Infokids Αποδράσεις Του κόσμου τα παράξενα Του κόσμου τα παράξενα: στην άμμο κτίζω παλάτια!

Του κόσμου τα παράξενα: στην άμμο κτίζω παλάτια!

1

Στην άμμο μην κτίζεις παλάτια...

έτσι  λέει το γνωστό τραγούδι, όμως θα κάνουμε μια εξαίρεση! Τα έργα τέχνης στην άμμο είναι απολαυστικά. Τόσο για εμάς που τα θαυμάζουμε, όσο και για τους καλλιτέχνες που τα δημιουργούν!

 Η άμμος είναι ένα υλικό τόσο φίνο όταν το δουλεύεις, αλλά και τόσο δύσκολο όταν ξέρεις ότι αυτό που φιλοτεχνείς δεν έχει πολύ ζωή μπροστά του…

Πάρα πολλοί άνθρωποι ασχολούνται με την γλυπτική, ερασιτεχνικά ή επαγγελματικά. Κάθε καλοκαίρι γίνονται εκδηλώσεις και διαγωνισμοί με θέμα την γλυπτική πάνω στην άμμο. Εκατοντάδες  κόσμου συρρέουν για να απολαύσουν τα πανέμορφα έργα, που είναι πραγματικά εκπληκτικά. Τα έργα έχουν μικρή διάρκεια ζωής, ωστόσο αυτό δεν τους στερεί σε τίποτα από την ομορφιά και την καλλιτεχνία τους!

Το περσινό καλοκαίρι, 20 συνολικά γλύπτες απ’ όλο τον κόσμο, συγκεντρώθηκαν στην  Αγγλική παραθαλάσσια πόλη Weston-Super-Mare και δημιούργησαν μοναδικά έργα από άμμο, με θέμα μεγάλες κινηματογραφικές επιτυχίες. Ήταν οι επίτιμοι καλεσμένοι του Sand Sculpture Festival 2013.

Ας θαυμάσουμε κάποια από τα έργα ανώνυμων καλλιτεχνών, με την ευχή να τα μιμηθούμε!

Το ένα είναι καλύτερο από το άλλο!

2

Υπέροχα δουλεμένη  άμμος! Λες και είναι από μάρμαρο!

3

Ένας δεινόσαυρος ύψους 5 μέτρων!

8

Υπέροχο κάστρο!

5

Μόλις ... ξύπνησαν!

6

Απλά τέλειο!

7

Χωράει στη χούφτα μας! ίσως το πιο μικρό γλυπτό από άμμο!

9

Χωρίς λόγια...

10

Ο καλλιτέχνης την ώρα της δημιουργίας!

11

Ένας τεράστιος κήπος στην άμμο!


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.