Αρχική Infokids Αποδράσεις Του κόσμου τα παράξενα Του Κόσμου τα Παράξενα: Το Κρυστάλλινο Κρανίο, είναι δημιούργημα των Μάγια ή της φαντασίας των ανθρώπων;

Του Κόσμου τα Παράξενα: Το Κρυστάλλινο Κρανίο, είναι δημιούργημα των Μάγια ή της φαντασίας των ανθρώπων;

431977_374192645984946_1632352619_n

Το πιο περίεργο κόσμημα στον κόσμο!

Σε διάφορα ντοκιμαντέρ, όπως και σε βιβλία που ανιχνεύουν μυστήρια (π.χ. αυτά του Έριχ φον Νταίνικεν), έχουμε ακούσει ίσως για το περίφημο κρυστάλλινο κρανίο που ανακαλύφθηκε στην περιοχή των Μάγιας, στην Κεντρική Αμερική.

Το Κρανίο Μίτσελ-Χέτζες ειναι ενα τέλειο σχεδόν κρανίο σε φυσικό μέγεθος. Είναι από καθαρό κρύσταλλο χαλαζία, ενώ η κάτω σιαγόνα μετακινείται. Ζυγίζει 5 κιλά, έχει ύψος 13,18 εκ. -πλάτος 12,38 εκ.-μήκος 20 εκ.

Λέγεται πως βρέθηκε για πρώτη φορά από τον Mitchell στο Μπελίζ το 1927 (ή το 1926, ή το 1924) κατά τη διάρκεια των εκσκαφών στη κατεστραμμένη πόλη των Μάγια, Λουμπάντουν.

Ο Νικ Νοσερίνο σημειώνει: «μετά από διαλογισμό με το κρανίο αυτό φαίνονταν να εμφανίζονται εικόνες αρκετών και εξαιρετικά ανεπτυγμένων πολιτισμών, ενός που ζει στα βάθη της θάλασσας, ενός στο εσωτερικό της Γης και ενός άλλου που έρχεται εκτός Γης».

Το πρώτο ανακαλύφθηκε το 1920 από έναν βρετανό ερασιτέχνη αρχαιολόγο – ονομάζεται  Mitchell, θα τον δούμε και παρακάτω  - και την κόρη του Anna, στην πόλη Belize και το συγκεκριμένο θεωρείται το τελειότερο όλων από άποψη τεχνοτροπίας και ανατομίας. Έκτοτε αρκετά κρυστάλλινα κρανία έχουν βρεθεί σε μέρη του Μεξικού όπως και στην κεντρική και νότια Αμερική.

Μυστήριο καλύπτει την προέλευσή του!

Ο Mitchell –ερασιτέχνης αρχαιολόγος -  στην αυτοβιογραφία του, είχε μια φωτογραφία όπου το κρανίο αναφέρεται σαν “The Sinister Skull of Doom” και αναφέρει πως είναι 3,600 ετών και πως - όπως λέει ο μύθος - το χρησιμοποιούσε ο αρχιερέας των Μάγια στις μυστικιστικές τελετές τους.

Ο ίδιος δεν αποκάλυψε ποτέ πως ήρθε το κρανίο στην κυριότητά του. Στις μετέπειτα δημοσιεύσεις του για τις ανακαλύψεις στο Λουμπάντουν, δεν έκανε καμμιά αναφορά στο περίφημο Κρυστάλλινο Κρανίο. Αναφέρθηκε σε μερικά αγαλματίδια που βρέθηκαν στις ανασκαφές, και μόνο.

Επιπλέον, υπάρχουν έγγραφες αποδείξεις πως ο Mitchell αγόρασε το κρανίο το 1944 από τον Sydney  Burney, ο οποίος ισχυρίζεται πως το είχε στην κατοχή του τα προηγούμενα 10 χρόνια.

Πως είναι άραγε;

Τα ζυγωματικά του ενεργούν σαν ελαφριοί σωλήνες, που διοχετεύουν φως από τη βάση του κρανίου στις υποδοχές των ματιών του.

Από τις υποδοχές των ματιών, μικροσκοπικοί κοίλοι φακοί, μεταφέρουν το φως στη συνέχεια, στο ανώτερο μέρος του κρανίου. Στο εσωτερικό του κρανίου, υπάρχει ένα πρίσμα από μικροσκοπικά φωτεινά κανάλια, από τα οποία όλο το ανάγλυφο φωτίζεται.

Φαίνεται πως τα κρανία είχαν κατασκευαστεί στη Γερμανία και συγκεκριμένα στη “πρωτεύουσα των πολύτιμων λίθων το Idar-Oberstein, ένα μικρό χωριό όπου εξειδικεύονταν στη χάραξη ημιπολύτιμων λίθων.

Το 1870 οι τεχνίτες του Idar-Oberstein είχαν αγοράσει από τη Βραζιλία quarz σε μεγάλες ποσότητες. Κανείς μέχρι σήμερα δεν έχει βρει έγγραφες αποδείξεις, αλλά την εποχή που οι τεχνίτες πουλούσαν τις δημιουργίες τους από Βραζιλιάνικο quarz, ο Eugene Boban έφυγε από εκεί με τουλάχιστον 3 κρανία, πιθανώς 13. Όπως αναφέρεται σε έγγραφα που έχουν βρεθεί, ο Boban πούλησε ένα κρανίο στην Tiffany’s της Νέας Υόρκης, η οποία με τη σειρά της (η εταιρία) το πούλησε στο Βρετανικό Μουσείο το 1897.

Από κει και έπειτα, ένας μεγάλος αριθμός αρχαιολόγων έχουν ασχοληθεί με τα κρυστάλλινα κρανία και διάφορα βιβλία έχουν γραφτεί. Μέχρι στιγμής όμως μια σαφής απάντηση από την επιστήμη δεν υπάρχει σχετικά με την προέλευσή τους.

Ούτε ο Mitchell, αλλά ούτε και ο σημερινός ιδιοκτήτης του κρανίου, η οικογένεια Bill Homann, επέτρεψαν ποτέ να γίνουν τεστ στο κρανίο με μοντέρνα εργαλεία. Όσο για τις δυνατότητές του, καμία απόδειξη δεν προσφέρθηκε ποτέ πως το κρανίο μπορεί να κάνει οτιδήποτε!

Πηγές

-National Geographic

-Wikipedia, the free encyclopedia

-ellinikahoaxes.gr


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.