Αρχική Infokids Αποδράσεις Του κόσμου τα παράξενα Του Κόσμου τα Παράξενα: Υπέροχα, Μπρούτζινα Γλυπτά στο δρόμο! Δείτε το βίντεο!

Του Κόσμου τα Παράξενα: Υπέροχα, Μπρούτζινα Γλυπτά στο δρόμο! Δείτε το βίντεο!

Εικόνα1

Το «Μάστανγκ» στο Las Colinas είναι ένα χάλκινο γλυπτό του Robert Glen , που διακοσμεί την πλατεία Ουίλιαμς στο Las Colinas , στο Τέξας.

4542673530_c6fc69602d_z

Λέγεται ότι είναι το μεγαλύτερο ιππικό γλυπτό στον κόσμο!

Το έργο ανατέθηκε το 1976 και εγκαταστάθηκε το 1984. 

Το σχεδιασμό ανέλαβε ο όμιλος SWA  και  δημιούργησε μια ρηχή κοίτη που εκτείνεται 130 μ. από βορειοανατολικά προς νοτιοδυτικά σε όλη την πλατεία Williams. Ακόμα, μια ήπια κλίση από γρανίτη, σε ανοιχτό χώρο. Το γλυπτό κέρδισε το εθνικό βραβείο Τιμής από τον Αμερικανικό σύνδεσμο των Αρχιτεκτόνων Τοπίου.

6374143773_e83a507f10_z

Το γλυπτό τιμά τα άγρια άλογα ​​Μάστανγκ που ήταν σημαντικά για την ιστορία των κατοίκων του Τέξας. Το έργο αναπαριστά μια ομάδα αλόγων - μεγαλύτερο κατά 1,5 φορές του πραγματικού μεγέθους - που τρέχει μέσω ενός ρυακιού που δημιουργούν τα σιντριβάνια!

Mustangs_Las_Colinas

Τα άλογα αντιπροσωπεύουν την κίνηση, την πρωτοβουλία και τη δύναμη που χρειάζεται κανείς…

Δείτε το υπέροχο βίντεο:


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.