Αρχική InfoSchool Λύκειο Τουριστικό γραφείο «κρέμασε» μαθητές του Ηρακλείου, αφού πήρε 20.800 ευρώ για εκδρομή στην Πόλη

Τουριστικό γραφείο «κρέμασε» μαθητές του Ηρακλείου, αφού πήρε 20.800 ευρώ για εκδρομή στην Πόλη

σχολικη-εκδρομήΠρωτοφανές, για τα δεδομένα των σχολικών εκδρομών του Ηρακλείου, περιστατικό έχει αναστατώσει την εκπαιδευτική κοινότητα. Εκπρόσωπος ταξιδιωτικού γραφείου της πόλης, το οποίο είχε αναλάβει τη διοργάνωση της 7ήμερης εκδρομής μαθητών της Β΄ Τάξης Γενικού Λυκείου του Ηρακλείου στην Κωνσταντινούπολη, επικοινώνησε το μεσημέρι με τους υπευθύνους καθηγητές ανακοινώνοντάς τους ότι δεν είχε τη δυνατότητα να οργανώσει την εκδρομή, λίγες μόλις ώρες πριν …. από την προγραμματισμένη αναχώρηση.

Η είδηση που δημοσίευσε το Cretapost.gr προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση στην σχολική κοινότητα, καθώς όχι μόνο οι μαθητές αυτή τη στιγμή φαίνεται πως χάνουν το ποσό των 20.800 ευρώ που είχαν καταβάλει στο συγκεκριμένο γραφείο για τη διοργάνωση της εκδρομής, αλλά εκτίθεται και η ίδια η σχολική μονάδα δεδομένου ότι το ταξίδι της στην Πόλη θα γινόταν στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Comenius.

Σύμφωνα με καθηγητές του συγκεκριμένου Λυκείου που θα συνόδευαν τους μαθητές στην Κωνσταντινούπολη, την αποστολή θα αποτελούσαν 60 μαθητές της Β΄ Τάξης και 12 ενήλικες, συνοδοί καθηγητές αλλά και μέλη του συλλόγου Γονέων. Η αποστολή επρόκειτο να αναχωρήσει απόψε ακτοπλοϊκώς με πλοίο των Μινωϊκών Γραμμών για τον Πειραιά και από εκεί θα προωθούνταν στην Κωνσταντινούπολη, όπου θα ακολουθούσε ένα αξιόλογο πρόγραμμα με σημαντικές επισκέψεις και δραστηριότητες, όπως για παράδειγμα επίσκεψη στο Φανάρι και συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

«Είμαστε εκτεθειμένοι» είπαν αποκλειστικά στο cretapost καθηγητές του σχολείου «απέναντι στους συνεργάτες μας στο πρόγραμμα Comenius, και φυσικά η στεναχώρια των παιδιών δεν μπορεί να περιγραφεί».

Όπως επισήμαναν, τίποτε δεν προμήνυε τη δυσμενή αυτή εξέλιξη. Το μεσημέρι οι υπεύθυνοι καθηγητές για την εκδρομή τακτοποιούσαν τις τελευταίες λεπτομέρειες και ξαφνικά ειδοποιήθηκαν από εκπρόσωπο του γραφείου ότι το ταξίδι δεν μπορεί να γίνει. Μέχρι στιγμής κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει εάν το συγκεκριμένο ταξιδιωτικό γραφείο έβαλε αιφνιδιαστικό λουκέτο, ή αν προέκυψε κάποιο άλλο δυσεπίλυτο ζήτημα οικονομικής φύσεως, καθώς η εκπαιδευτική κοινότητα αναμένει νεότερα από … Δευτέρα. Αυτό που είναι πάντως γεγονός είναι ότι είχαν καταβληθεί στο συγκεκριμένο πρακτορείο 20.800 ευρώ για τις ανάγκες της εκδρομής.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.