Αρχική Νέα Trade School Athens: Ένα σχολείο ανοικτό προς όλους ξεκινά παραδόσεις

Trade School Athens: Ένα σχολείο ανοικτό προς όλους ξεκινά παραδόσεις

logo_TSA_blue_610

Τη ∆ευτέρα 11 Μαρτίου 2013 ξεκινά στην Αθήνα μια νέα πρωτοβουλία υπέρ της ελεύθερης μάθησης. Το Trade School Athens (TSA) είναι ένα ανεξάρτητο, αυτο-οργανωμένο σχολείο που βασίζεται στη ανταλλαγή και όχι στο χρήμα. Ανοικτό σε όλους, ο καθένας μπορεί να συμμετέχει είτε ως διδασκόμενος είτε ως δάσκαλος.

Το TSA βασίζεται στη φιλοσοφία ότι όλοι έχουν κάτι να διδάξουν, είτε αυτό σχετίζεται με ακαδημαϊκές σπουδές είτε με προσωπική έρευνα, ικανότητες, δεξιότητες ή πρακτική εμπειρία. Σκοπός του είναι να υποστηρίξει την ανοιχτή πρόσβαση στη γνώση και να ενισχύσει τη διάθεση για συμμετοχή, προσφορά και συνεργασία.

Η δήλωση των προτεινόμενων μαθημάτων και συμμετοχής σε αυτά γίνεται διαδικτυακά. Οι μαθητές συμφωνούν να φέρουν στο μάθημα ένα από τα αντικείμενα που έχει ζητήσει ο δάσκαλος ως αντάλλαγμα.

Πού: Το TSA φιλοξενείται στο loft2work και σε άλλα σημεία της πόλης (δείτε περισσότερα στο αναλυτικό πρόγραμμα των μαθημάτων). Αν θέλετε να προτείνετε ένα χώρο για να φιλοξενηθούν μαθήματα του TSA στείλτε μας στο athens@tradeschool.coop

Πώς μπορώ να διδάξω;
Στείλτε μας μια σύντομη περιγραφή του μαθήματος που επιθυμείτε να διδάξετε, μια λίστα με τα πράγματα που θα θέλατε ως αντάλλαγμα από τους μαθητές και - προαιρετικά- ένα σύνδεσμο για να μάθουν οι ενδιαφερόμενοι περισσότερα για σας (προσωπικό site, blog, social media account κτλ)

Πώς μπορώ να παρακολουθήσω ένα μάθημα;
Επιλέξτε αυτό που σας ενδιαφέρει από το πρόγραμμα των μαθημάτων, τσεκάρετε το κουτάκι με το αντάλλαγμα που είστε διατεθιμένοι να προσφέρετε στο δάσκαλο και δηλώστε συμμετοχή!

Πώς ξεκίνησε το Trade School
Η ιδέα για την υλοποίηση του πρώτου Trade School ξεκίνησε στη Νέα Υόρκη το 2010. Σήμερα υπάρχουν πάνω από 30 σχολεία σε διάφορες πόλεις του κόσμου.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.