Αρχική InfoMommy Μόδα & Ομορφιά Φτιάξτε μόνες σας ένα φουλάρι με την τεχνική shibori

Φτιάξτε μόνες σας ένα φουλάρι με την τεχνική shibori

Ένα φουλάρι είναι το ιδανικό αξεσουάρ γι αυτό τον ...ανυπότακτο καιρό! Εκεί που ζεσταίνεστε, έλα ελαφρύ αεράκι ή μια διαπεραστική υγρασία μπορεί να σας δημιουργήσει πρόβλημα. Ένα μαλακό φουλάρι, με τη δική σας πινελιά, θα σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε εύκολα τα τερτίπια του καιρού. Αυτό που σας προτείνουμε είναι εμπνευσμένο από ένα παραδοσιακό ιαπωνικό ύφασμα. Το μόνα υλικά που χρειάζεστε είναι ένα βαμβακερό ή μεταξωτό ύφασμα στο μήκος που θέλετε και ένα μπουκάλι ειδικής βαφής που θα βρείτε στα καταστήματα ειδών ραπτικής.
Η τεχνική ονομάζεται shibori, είναι μια αρχαία ιαπωνική τέχνη και έχει πολλές ερμηνείες. Κυρίως αφορά σε κλωστοϋφαντουργικό προϊόν με ανθεκτικό σχήμα, και συνδέεται συνήθως με τη βαφή του υφάσματος με ένα σχέδιο που προκαλείται με δέσιμο, ράψιμο, δίπλωμα, στρίψιμο, ή συμπίεση του υφάσματος.

Για να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα, θα πρέπει να έχετε λίγο περισσότερο από το μήκος του υφάσματος, ένα μπουκάλι μπλε χρώμα και μερικά πλαστικά δοχεία. Το αποτέλεσμα είναι ένα ελαφρύ φουλάρι ιδανικό για τα πρώτα κρύα ή μπορείτε να το φορέσετε και ως ζώνη.

Εργαλεία και Υλικά
Φουλάρι
Σίδερο
Μανταλάκια
3 πλαστικά δοχεία
Υγρή βαφή
Σταθεροποιητικό βαφής

1. Διπλώστε σε ακορντεόν πολλές φορές το φουλάρι. Πατήστε με το σίδηρο, και ασφαλίστε το με μανταλάκια. Υπολογίστε ότι θα χρειαστεί να χωράει το μισό διπλωμένο κασκόλ μέσα στο πλαστικό δοχείο.
2. Ακολουθώντας τις οδηγίες του κατασκευαστή ετοιμάστε τη βαφή μέσα στο μπολ.
3. Βουτήξτε το διπλωμένο κασκόλ μέχρι τη μέση μέσα στη βαφή. Ενδεχομένως να χρειάζεται σε ένα άλλο δοχείο να έχετε κρύο νερό ώστε να ξεπλύνετε την περίσσια μπογιά.
4. Αν χρειάζεται η βαφή ειδικό στερεωτικό, φροντίστε να το έχετε έτοιμο σύμφωνα με τις οδηγίες.
5. Απλώστε το μαντήλι σας με τέτοιο τρόπο ώστε να στεγνώσει η βαφή χωρίς προβλήματα. Ίσως σας φανεί βολική μια κρεμάστρα παντελονιών.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Μην ξεχάσετε να έχετε μια απλωμένη εφημερίδα στο σημείο που θα απλώσετε το φουλάρι ώστε να προστατέψετε το δάπεδο.

Επιλέγοντας ένα ύφασμα
Διαφορετικά υφάσματα απορροφούν το χρώμα με διαφορετικούς τρόπους. Οι οδηγίες χρήσης της βαφής θα σας βοηθήσουν. Διαβάστε τις προσεκτικά.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.