Αρχική Νέα Τραγικά παραμένουν τα στοιχεία της Unicef: 6,6 εκατ. παιδιά κάτω των 5 ετών χάθηκαν άδικα το 2012

Τραγικά παραμένουν τα στοιχεία της Unicef: 6,6 εκατ. παιδιά κάτω των 5 ετών χάθηκαν άδικα το 2012

unicef 1

Τριάντα χρόνια απ’ την πρώτη δημοσίευση των στατιστικών στοιχείων της Unicef, για «την κατάσταση των παιδιών στον κόσμο» και σχεδόν 25 από την υπογραφή της Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού στον ΟΗΕ, τα νούμερα παραμένουν τραγικά.

Μπορεί να είμαστε στο 2014, μπορεί οι συνθήκες διαβίωσης των 2,2 δισεκατομμυρίων παιδιών της υφηλίου να έχουν βελτιωθεί σημαντικά σε σχέση με το παρελθόν, ωστόσο οι ανισότητες παραμένουν.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της τελευταίας έκθεσης της Unicef, περίπου 6,6 εκατ. παιδιά κάτω των 5 ετών πέθαναν το 2012 κυρίως από αιτίες που θα μπορούσαν να είχαν προληφθεί-αντιμετωπιστεί.

Ενώ το 15% των παιδιών του κόσμου εργάζονται και το 11% των κοριτσιών παντρεύονται προτού γίνουν 15 ετών.

Τα φτωχότερα παιδιά έχουν τρεις φορές λιγότερες πιθανότητες από τα πλουσιότερα να έχουν ειδικευμένο προσωπικό κατά τη γέννησή τους, με αποτέλεσμα αυτά και οι μητέρες τους να διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο επιπλοκών κατά τον τοκετό.

Κατά τα λοιπά, βέβαια έχει σημειωθεί τεράστια πρόοδος σε μέτωπα όπως η μείωση των ποσοστών παιδικής θνησιμότητας.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.