Αρχική InfoMommy Νέα Τραγικά τα στοιχεία για την κακοποίηση έφηβων κοριτσιών στην Λατινική Αμερική

Τραγικά τα στοιχεία για την κακοποίηση έφηβων κοριτσιών στην Λατινική Αμερική

6154864_orig

Σύμφωνα με την μη κυβερνητική οργάνωση Plan, που ασχολείται με την προάσπιση των δικαιωμάτων των παιδιών, σχεδόν το ένα τρίτο των έφηβων κοριτσιών ηλικίας από 15 έως 19 ετών, έχει υποστεί κακοποίηση στη Λατινική Αμερική.

«Ανάλογα με τη χώρα, (ένα ποσοστό) μεταξύ του 19% και του 37% των νεαρών κοριτσιών ηλικίας από 15 ως 19 ετών έχει πέσει θύμα σωματικής και σεξουαλικής βίας στη Λατινική Αμερική», δήλωσε ο Ρόλαντ Άνγκερερ, περιφερειακός διευθυντής για τη Λατινική Αμερική της Plan.

Όπως αναλύει ο Άνγκερερ, το τόσο αυξημένο ποσοστό οφείλεται κυρίως στην αντίληψη που επικρατεί στη χώρα, σχετικά με την ανωτερότητα των ανδρών έναντι των γυναικών. «Πρέπει να ξεπεραστούν αυτά τα στερεότυπα,» τονίζει «κι επιπλέον «εξαιτίας της φτώχειας πολλές νέες μένουν έγκυες ή οδηγούνται στην πορνεία».

Εξαιτίας της φτώχιας στη Λατινική Αμερική, οι περισσότερες οικογένειες, στέλνουν στο σχολείο μόνο τα αγόρια, ενώ τα κορίτσια μένουν πίσω για τις οικιακές εργασίες. Ειδικά στις αγροτικές περιοχές της Γουατεμάλας ή της Βολιβίας έως και το 35% των κοριτσιών δεν πηγαίνουν σχολείο.

Ο Άνγκερερ επεσήμανε επίσης ότι σε κάποιες χώρες της Λατινικής Αμερικής το 20% με 22% των κοριτσιών μικρότερων των 18 ετών έχουν μείνει έγκυες ή έχουν ήδη παιδιά. «Παρατηρείται ακόμη αύξηση» του αριθμού των σεξουαλικών επιθέσεων και των κυήσεων, γεγονότα που απομακρύνουν τα κορίτσια από το σχολείο.»

Το ακόμη πιο τραγικό δε, είναι ότι αυτό το επαίσχυντο φαινόμενο, εμφανίζεται πια σε όλο και μικρότερης ηλικίας κορίτσια, κάποια από τα οποία ήταν μόλις 12 ή 13 ετών. Σε κάποιες αγροτικές περιοχές της Νικαράγουας ή του Σαλβαδόρ το ποσοστό φτάνει έως και το 62%, σύμφωνα με τον ίδιο, ο οποίος υπογραμμίζει ότι «η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στα σχολεία είναι ανύπαρκτη ή δεν διδάσκεται σωστά».

Αλήθεια, σε ποιον αιώνα ζούμε; Πού είναι οι Διεθνείς Οργανώσεις να πατάξουν αυτούς τους σωματικούς και ψυχικούς βιασμούς;


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.