- Infokids.gr - https://www.infokids.gr -

Τραγική φιγούρα η μαμά του 17χρονου Φώτη: «Ο 14χρονος κλαίει το βράδυ, ζητάει τον αδερφό του»

Σήμερα ήταν τα εννιάμερα του 17χρονου Φώτη [2] και η εκπομπή Αλήθειες με τη Ζήνα μίλησε αποκλειστικά με τη μητέρα των παιδιών.

«Από ότι μου είπε το παιδάκι μου δεν έφταιγε κάπου, αυτό εκπυρσοκρότησε. Και σημάδι να τον είχε βάλει δεν θα τον είχε πετύχει έτσι το παιδί. Αυτά τα δύο τα παιδιά ήταν από το πρωί μέχρι το βράδυ μαζί.

Κοιμόντουσαν μαζί στο ίδιο δωμάτιο. Δε δέχεται να πάει μέσα στο δωμάτιο αυτό ο 14χρονος. Δεν αντέχει να πάει ούτε πάνω εκεί που έγινε. Σπίτι μας είμαστε όλη μέρα με το χαμόγελο. [3]

Το παιδί δεν το αντέχει. Κλαίει το βράδυ, πάει τρεις η ώρα για να κοιμηθεί. Ζητάει τον αδερφό του. Έχουμε πολλή αγωνία για αυτό το παιδί. Έχουμε ζητήσει τη βοήθεια ψυχολόγου και ο δικηγόρος μας προσπαθεί.

Πρέπει να τον στηρίξω, χρειάζεται βοήθεια και στο σχολείο που θα πάει» [4] συγκλονίζει η άτυχη μητέρα μιλώντας στην Κατερίνα Σουλιώτη.

«Τις καταγγελίες της έκανε μία γειτόνισσα που την ενοχλούσαν τα παιδιά»

Για τις καταγγελίες κακοποίησης των παιδιών που έγιναν και στο Χαμόγελο του Παιδιού έδωσε τη δική της απάντηση.

«Υπήρχαν αυτές οι καταγγελίες από το 2021. Τις έκανε μία γειτόνισσά μου για το πάρκινγκ, για να μη ρίχνουμε νερά, για πολλά πράγματα. Την ενοχλούσαν τα παιδιά σε οτιδήποτε γινόταν. Την έκανε ανώνυμα. [5]

Ήρθε στο σπίτι μου κοινωνική λειτουργός γύρω στις έξι φορές. Χωρίς ειδοποίηση, χωρίς τίποτα. Κάποια στιγμή κουράστηκα να γίνεται αυτό, γιατί και τα παιδιά ρώταγαν για ποιο λόγο γίνεται αυτό και της ζήτησα να έρθω σε επαφή με την εισαγγελέα που είχε αυτή την υπόθεση. Οπότε πήγα στα δικαστήρια και είπα στην εισαγγελέα ‘σε παρακαλώ πολύ, τι βρήκες στο σπίτι μου που με ταλαιπωρείς ακόμα’».

Η μητέρα ανέφερε πως η εισαγγελέας της απάντησε ότι ο μόνος λόγος που γίνεται ο έλεγχος ήταν επειδή τα παιδιά για κάποιο διάστημα δεν πήγαιναν σχολείο.

«Τα παιδιά έλειψαν από το σχολείο για τρεις μήνες γιατί έχω τον άντρα μου με ζάχαρο. Δεν είχα βοήθεια από πουθενά, με εννιά παιδιά αν κόλλαγε ένας από εμάς κορωνοϊό σε τι κατάσταση θα βρισκόμουν εγώ. Να φανταστείτε ότι τα μωρά είναι τώρα πέντε χρονών [6]».

«Δεν έχουμε χτυπήσει ποτέ τα παιδιά μας, ούτε εγώ ούτε ο σύζυγός μου. Και θα τους φωνάξω και θα τους μαλώσω και θα τους απαγορεύσω κάπου να πάνε όταν υπάρχει κίνδυνος για αυτά αλλά μέχρι εκεί.»

Η άτυχη μητέρα μίλησε και για το μωράκι της που έχασε τη ζωή του όταν ήταν μόλις δύο ετών

«Το μωρό δεν κάηκε, το είδε η φωτιά. Δεν είχε κάψιμο. Εγώ κάηκα για να μην καεί. Οι γιατροί προχώρησαν σε ένα χειρουργείο στις τέσσερις μέρες στα αγγεία γιατί είχε σταματήσει η κυκλοφορία του χεριού του παιδιού και είχε ως αποτέλεσμα να πάθει ανακοπή καρδιάς. Να προχωρήσει η φωτιά και να πάθει ανακοπή. Μας είπε ο δικηγόρος τότε να κάνουμε μηνύσεις αλλά νομίζω δεν υπάρχει λόγος. Το παιδί δε γυρνάει πίσω. Είναι πολύ δύσκολο, τα άλλα παιδάκια ούτε καν το γνωρίσανε

Η πόρτα μου είναι ανοιχτή και για τον εισαγγελέα και για την κοινωνική λειτουργό

«Θέλω να ελέγξει, να υπάρξει ένας μηχανισμός να ελέγξει το σπίτι μου οποιαδήποτε στιγμή και ώρα, χωρίς ειδοποίηση εάν βρουν κάτι και κακοποιώ τα παιδιά μου να έρθουν επιτόπου να τα πάρουν όλα μαζί. Η πόρτα μου είναι ανοιχτή και για τον εισαγγελέα και για την κοινωνική λειτουργό [7]».

«Είναι δύσκολο, προσπαθούμε να μην πιάνουμε καν συζήτηση, πρέπει να στηρίξουμε το άλλο παιδί, όσο δύσκολο και αν ακούγεται πρέπει να στηριχτεί και το άλλο παιδί. Μακάρι καμία μανούλα στον κόσμο να μην μάθει τον πόνο μου» κατέληξε η μητέρα.

Η μητέρα της οικογενειακής τραγωδίας της Μάνδρας μιλά για πρώτη φορά

Διαβάστε επίσης:

Πύργος: 29χρονη ΑμεΑ βιάστηκε από 12 άνδρες και έμεινε έγκυος – Σε ίδρυμα το παιδί της – Το οικογενειακό δράμα σοκάρει [8]

Θεσσαλονίκη: Στο εδώλιο καθηγητής Γυμνασίου για σεξουαλική παρενόχληση μαθητριών του [9]

Χάρη στην δωρεά μυελού των οστών σώθηκε ένα παιδάκι με σοβαρά αιματολογικά νοσήματα που έδινε μάχη για τη ζωή του [10]