Αρχική Infokids Υγεία Τραγικό! 9 στα 10 παιδιά που πάσχουν από AIDS ζουν σε χώρες της Αφρικής και τα μισά δεν έχουν πρόσβαση σε θεραπείες

Τραγικό! 9 στα 10 παιδιά που πάσχουν από AIDS ζουν σε χώρες της Αφρικής και τα μισά δεν έχουν πρόσβαση σε θεραπείες

Σχεδόν όλα τα παιδιά που πάσχουν από AIDS ζουν σε χώρες της Αφρικής, ανακοίνωσε την Τρίτη (10/5) από το Αμπιτζάν ο εκτελεστικός διευθυντής του UNAIDS, του Κοινού προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών για τον ιό HIV και το AIDS, Μισέλ Σιντιμπέ, ζητώντας να υπάρξει πρόσβαση των ανήλικων ασθενών σε αντιρετροϊκές θεραπείες.

"Πρόκειται για ένα θέμα κοινωνικής δικαιοσύνης. Είναι ένα ζήτημα βαθύτατης ανισότητας επειδή το 90% των παιδιών που πάσχουν από AIDS βρίσκονται δυστυχώς στην Αφρική", είπε ο Σιντιμπέ κατά την έναρξη των εργασιών μιας συνόδου στην οποία μετέχουν δέκα υπουργοί Υγείας από αφρικανικές χώρες και πολλοί ειδικοί επιστήμονες απ' όλον τον κόσμο. Τα μισά παιδιά που γεννιούνται με τον ιό πεθαίνουν πριν κλείσουν τα 5 χρόνια τους επειδή δεν έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας παρόμοιες με εκείνες που προσφέρονται στα άλλα παιδιά στον υπόλοιπο κόσμο, τόνισε.

Το θέμα της εξάλειψης του AIDS στα παιδιά είναι "σημαντικό και επείγον" τόνισε από την πλευρά της η Ντομινίκ Ουαταρά, η πρώτη κυρία της Ακτής Ελεφαντοστού που είναι και πρέσβειρα του UNAIDS για την εξάλειψη της μετάδοσης του ιού από τη μητέρα στο βρέφος.

african-street-children

"Στην Ακτή Ελεφαντοστού, μόνο το 18% των παιδιών κάτω των 5 ετών που πάσχουν από AIDS λαμβάνουν αντιρετροϊκά φάρμακα", υπενθύμισε ο Τέρενς Μακάλεϊ, ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στο Αμπιτζάν. Όπως είπε, η Ουάσιγκτον έχει επενδύσει περισσότερα από 550 δισεκατομμύρια φράγκα (839 εκατομμύρια ευρώ) για να στηρίξει την κυβέρνηση της Ακτής Ελεφαντοστού στον αγώνα της για την καταπολέμηση της πανδημίας.

"Δεν είναι φυσιολογικό, 20 χρόνια μετά την ανακάλυψη των αντιρετροϊκών θεραπειών, να πεθαίνουν ακόμη παιδιά από AIDS", τόνισε από την πλευρά της η πρόεδρος της Εθνικής Ένωσης Υποστήριξης των Οροθετικών και των Ασθενών του Μπουρούντι, Ζαν Γκαπιγιά. Σύμφωνα με μια έκθεση των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, πέντε εκατομμύρια άνθρωποι δεν έχουν καμία πρόσβαση σε θεραπείες στην κεντρική και τη δυτική Αφρική.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter