Τραγωδία: 6χρονη έκανε «βουτιά» θανάτου στο κενό, όταν είδε σε ταινία κινουμένων σχεδίων παιδιά να πετάνε

Ένα 6χρονο κοριτσάκι στην Οσάκα της Ιαπωνίας, έκανε βουτιά θανάτου από το διαμέρισμα της οικογένειας στο ρετιρέ 43όροφης πολυκατοικίας, την Κυριακή, αφού είχε δει ένα DVD κινουμένων σχεδίων με παιδάκια που μπορούσαν να πετάξουν. Το κορίτσι, παρακολουθούσε την ταινία με την οικογένειά της την Κυριακή το απόγευμα, όταν ο πατέρας της παρατήρησε ότι είχε εξαφανιστεί. Η άτυχη μικρούλα με τη βοήθεια μιας καρέκλας σκαρφάλωσε στο παράθυρο του δωματίου της και έπεσε στο κενό, θέλοντας να μιμηθεί όλα όσα είχε δει προηγουμένως στην ταινία.

Η αστυνομία της Οσάκα ζήτησε την ανωνυμία του κοριτσιού για την προστασία της οικογένειας και επίσης αρνήθηκε να αποκαλύψει τον τίτλο της ταινίας που έβλεπαν, επικαλούμενη ανησυχίες για περιστατικά μίμησης. «Δεν θέλουμε να αποκαλύψουμε τον τίτλο της ταινίας, γιατί μπορεί κάποιοι άνθρωποι να πουν: ‘αυτό συμβαίνει όταν βλέπει κάποιος αυτή την ταινία‘ και να προκαλέσει περαιτέρω προβλήματα» δήλωσε τοπικός αξιωματούχος.

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να σταθούμε στο γεγονός ότι τα παιδιά καλώς ή κακώς επηρεάζονται άμεσα και απόλυτα από τα κινούμενα σχέδια και τους ήρωες που πρωταγωνιστούν σε αυτά με αποτέλεσμα να αδυνατούν να διαχωρίσουν το πραγματικό από το φανταστικό. Γονείς και εκπαιδευτικοί οφείλουμε να εξηγήσουμε στα παιδιά ότι στις ταινίες όλα μπορούν να συμβούν.
Οι χαρακτήρες που ενσαρκώνονται είναι φανταστικοί,  τα κατορθώματά τους δεν συμβαίνουν στ’ αλήθεια και τα παιδιά  δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να μιμούνται τις πράξεις τους.