Αρχική Infokids Υγεία Τραγωδία: Πέθανε αγοράκι 4,5 ετών αφού πρώτα έγινε «μπαλάκι» σε τρία νοσοκομεία

Τραγωδία: Πέθανε αγοράκι 4,5 ετών αφού πρώτα έγινε «μπαλάκι» σε τρία νοσοκομεία

EKAV_aftodioikisi.gr_Η παθογένεια του ελληνικού δημόσιου συστήματος υγείας για ακόμη μια φορά έδειξε το άσχημό της πρόσωπο με τραγικό της θύμα ένα παιδάκι 4,5 ετών που πλήρωσε με τη ζωή του τα παροπλισμένα νοσοκομεία ανά την επικρατεία.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή και να δούμε πώς ένα κρούσμα σοβαρής ίωσης απέβη μοιραίο λόγω  ανυπαρξίας θέσεων σε παιδιατρικές μονάδες εντατικής θεραπείας.  Η περιπέτειεα του παιδιού ξεκίνησε το προπερασμένο Σαββατοκύριακο όπου άρρωστο από το σπίτι του στην Ιτέα Άμφισσας, πέρασε από το Γενικό Νοσοκομείο (ΓΝ) Άμφισσας, διακομίσθηκε στο ΓΝ Λαμίας ελλείψει όμως παιδονευρολόγου διακομίσθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, όπου και ξεψύχησε πέντε ώρες αργότερα στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, αφού το νοσοκομείο δεν διαθέτει μονάδα εντατικής θεραπείας παίδων.

Και έχει και συνέχεια, η νεκροψία λόγω ελλείψεων στη Λάρισα, θα γίνει στη Θεσσαλονίκη…

Ειδικότερα, ο άτυχος Λεωνίδας – Γιώργος από την Ιτέα, μόλις 4,5 ετών, ξεκίνησε το μοιραίο «ταξίδι» του, από το σπίτι του στην Ιτέα, όπου και παρουσίασε συμπτώματα υψηλού πυρετού, εμετού κλπ.

Οι γονείς του κατέφυγαν σε παιδίατρο ο οποίος παρέπεμψε το περιστατικό στο νοσοκομείο. Δεν έχει εξακριβωθεί εάν αρχικά μεταφέρθηκε στο ΓΝ Άμφισσας, αλλά την περασμένη Δευτέρα μεταφέρθηκε στο ΓΝ Λαμίας. Εκεί, λόγω της επιδείνωσης της υγείας του και ελλείψει παιδονευρολόγου κρίθηκε απαραίτητη η διακομιδή του στην Πανεπιστημιακή Παιδιατρική Κλινική της Λάρισας.

Η διακομιδή έγινε την Τετάρτη, και πέντε ώρες αργότερα, το παιδί που νοσηλευόταν στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) της Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας (ελλείψει Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) Παίδων), άφησε την τελευταία του πνοή από ανακοπή καρδιάς.

Προχθές η σορός του παιδιού μεταφέρθηκε στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης για νεκροτομή προκειμένου οι ιστολογικές εξετάσεις να αποδείξουν τα ακριβή αίτια του θανάτου.

Η υγεία του μικρού παιδιού, όπως σημείωναν οι γιατροί, επιδεινώθηκε σταδιακά λόγω μιας «πολυσυστηματικής λοίμωξης» χωρίς ακόμη να είναι γνωστό εάν ήταν μικροβιακής ή ιογενούς αιτιολογίας.

Πηγή: http://www.aftodioikisi.gr/


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.