Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου
bool(true)
Array
(
    [category] => Αποδράσεις - Ταξίδια
    [link] => https://www.infokids.gr/category/psychagogia/apodraseis-taksidia/
    [id] => 67
)

Τραγωδία στην Κολομβία: Λεωφορείο έπεσε σε χαράδρα – Νεκροί 16 μαθητές και ο οδηγός

Σοκ και βαθιά θλίψη έχει προκαλέσει στην Κολομβία ένα φονικό τροχαίο δυστύχημα, το οποίο στοίχισε τη ζωή σε 17 ανθρώπους, ανάμεσά τους 16 μαθητές λυκείου. Το δυστύχημα σημειώθηκε στη βορειοδυτική περιοχή της χώρας, όταν το λεωφορείο που μετέφερε τους μαθητές κατέληξε σε χαράδρα βάθους περίπου 40 μέτρων, υπό συνθήκες που παραμένουν μέχρι στιγμής αδιευκρίνιστες.

Οι μαθητές, ηλικίας 16 έως 18 ετών, προέρχονταν από τον δήμο Μπέγιο, προάστιο της μεγάλης πόλης Μεδεγίν, και επέστρεφαν από παραθαλάσσια εκδρομή στις ακτές της Καραϊβικής. Το ταξίδι είχε οργανωθεί για να γιορτάσουν την αποφοίτησή τους, ωστόσο κατέληξε σε μια ανείπωτη τραγωδία.

Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, μεταξύ των θυμάτων βρίσκεται και ο οδηγός του οχήματος. Είκοσι δύο ακόμη άτομα τραυματίστηκαν, εκ των οποίων τρία νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση. Οι τραυματίες διακομίστηκαν άμεσα σε κοντινά νοσοκομεία, ενώ τα σωστικά συνεργεία επιχείρησαν κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες.

Ένας από τους επιζώντες περιέγραψε τις δραματικές στιγμές σε βίντεο που δημοσιοποιήθηκε μέσω Instagram από τον νομάρχη της περιοχής Αντιόκια. «Κοιμόμουν και ξαφνικά άκουσα κραυγές. Από εκεί και μετά δεν θυμάμαι τίποτα», ανέφερε εμφανώς συγκλονισμένος.

Η επιχείρηση διάσωσης καθυστέρησε, καθώς, σύμφωνα με πηγή του Γαλλικού Πρακτορείου στην αστυνομία, στην περιοχή δραστηριοποιούνται ένοπλα στοιχεία της οργάνωσης ELN. Για τον λόγο αυτό, οι δυνάμεις πυρόσβεσης και πολιτικής προστασίας έλαβαν πρόσθετα μέτρα ασφαλείας πριν προσεγγίσουν το σημείο.

Ο πρόεδρος της Κολομβίας, Γουστάβο Πέτρο, εξέφρασε δημόσια τη θλίψη και τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων, χαρακτηρίζοντας το γεγονός «κακή είδηση για την πατρίδα». Παράλληλα, υπενθυμίζεται ότι μόνο το 2024 καταγράφονταν κατά μέσο όρο 22 θάνατοι ημερησίως στους δρόμους της χώρας, στοιχείο που αναδεικνύει τη σοβαρότητα του προβλήματος της οδικής ασφάλειας.

Διαβάστε επίσης:

Σ. Ζαχαράκη: Ανοίγει η συζήτηση για το σχολείο του 2040 – Το Δημόσιο σχολείο, τα Πρότυπα και τα Ωνάσεια

Γιορτάζει σήμερα ο προστάτης των εγκύων: Σε ποιους λέμε Χρόνια Πολλά

Ροή Ειδήσεων