Αρχική InfoTeens Sports Τρέξε, Μανώλη, τρέξε: Ένα αθλητικό event, αφιερωμένο στη μνήμη ενός φίλου

Τρέξε, Μανώλη, τρέξε: Ένα αθλητικό event, αφιερωμένο στη μνήμη ενός φίλου

ΤΜΤ

Είμαστε η Έλένη/α και η Χριστίνα. Δύο φίλες που τρέχουν παρέα! Είμαστε φοιτήτριες ακόμα στη Γυμναστική Ακαδημία Αθηνών. Συχνά τρέχουμε- όχι πολύ γρήγορα, ίσα ν'ανεβάσουμε λίγο τους παλμούς μας και να νιώσουμε τις καρδιές μας να χτυπούν πιο έντονα (όπως ο κύριος Φόρεστ, σε κάποια ταινία) -. Σκεφτήκαμε μία μέρα λοιπόν, πως θέλουμε να παρακινήσουμε και άλλους ανθρώπους, να χτυπήσει η καρδιά τους για λίγο, πιο δυνατά...

Πρόσφατα, είδαμε πως οι καρδιές σταματάνε, πολύ εύκολα... Κάποιοι από εμάς το αγνοούν και άλλοι θέλουν να το αγνοούν. Αφήνουν τις καρδιές τους να χτυπούν αδιάφορα για πολλά χρόνια... Άλλοι πάλι, περιμένουν κάποιον να τους πιάσει από το χέρι και να τους μάθει πως κάνουν μία καρδιά πιο κόκκινη, πιο μεγάλη... και άλλοι, το ξέρουν, το κάνουν, μα είναι σκορπισμένοι και μόνοι.

Μας πέρασε λοιπόν μία ιδέα από τα τσερβέλα μας! Θα τρέξουμε οι δυο μας, όσο πιο κεντρικά μπορούμε! Πάνω-κάτω, διαταράσσοντας με την κίνησή μας τον αδιάφορο κυριακάτικο περίπατο των συνανθρώπων μας. Μα αυτή τη φορά, θα καλούσαμε και όσο περισσότερο κόσμο μπορεί να μας κάνει παρέα. Οι "μόνοι" να γίνουν ομάδα, ενωμένοι, μαζί. Άγνωστοι και γνωστοί! Χωρίς να πρέπει να δώσουν κέρματα ή τ' άλλα τα χάρτινα για να γίνουν μέρος μίας κάποιας εκδήλωσης και χωρίς να υπάρχει μπλεγμένος ο ανταγωνισμός, ή κάποια "ομπρέλα".

Πιο επιστημονικά, αερόβια άσκηση (με τα όσα, πολλά οφέλη της)! Στην καρδιά της πόλης! -να, είδατε τα παιδιά με τα ποδήλατα τι κατάφεραν!- Πιο άπλα, πώς μία ιδέα μπόρει να παρακινήσει κόσμο, να τον κάνει να χαμογελάσει,να κάνει καλό στο σώμα του, να τον φέρει κοντά με αλλούς και να τον σπρώξει να δημιουργήσει και εκείνος.

Ήρθε η ώρα λοιπόν να ξεσκουριάσουμε, για τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής μας, της φυσικής μας κατάστασης και την προώθηση ενός νέου τρόπου ζωής.

DSC_78421

Μία καθόλου καλά οργανωμένη δράση, που έκανε την αρχή της την Κυριάκη 24/03/13 με δεδομένα μοναχά την ώρα, το σημείο εκκίνησης και τη διαδρομή. Δεκατέσσερα άτομα, άνθρωποι, ήρθαν και τρέξαμε παρέα! Κάμποσοι μας χαμογέλασαν και κοίταξαν αυτούς τους παλάβους. Κάποιοι χειροκρότησαν, ίσως γιατί θαύμασαν, ίσως για να μας δώσουν "καύσιμο" για να συνέχισουμε. Πολλοί γύρισαν το κεφάλι και μας ακολούθησαν με τη ματιά τους. Άλλοι μας απαθανάτισαν σε εικόνες και κάποιους τους είδαμε για λίγα μέτρα, από το πουθένα, να γίνονται ένα με εμάς.

Σκεφτήκαμε έτσι, κάθε Κυριακή να δίνουμε σημείο συνάντησης στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ στα ΣΚΑΛΑΚΙΑ. Σε ενα μέρος που κάθε μέρα περνάμε τρέχοντας, επειδή κάτι μας "κυνηγάει", αυτή τη φορά θα πάμε να τρέξουμε για να κυνηγήσουμε εμείς τη ζωή! Δένουμε καλά τα κορδόνια μας, φοράμε αθλητικά και άνετα ρούχα, κρατάμε προαιρετικά ένα μπουκαλάκι νερό και μία πετσετούλα και ξεκινάμε χαλαρό jogging όλοι μαζί, ο καθένας στο δικό του ρυθμό, χωρίς ανταγωνισμό, θα συναντιόμαστε στις 18:00 και θα ξεκινάμε στις 18:15! Ας αποτέσουμε λοιπόν φίλοι, ένα ζωντανό παράδειγμα, ότι η Αθήνα κινείται και οι άνθρωποι της που όλο ¨τρέχουν¨, αυτή τη φορά τρέχουν για την υγειά τους. Ότι το σώμα, το πνεύμα μας μπορεί κι η καρδιά μας χτυπά ακόμα! Καμία κρίση, κανένα τέλμα δε μας ρουφά μέσα, όσο υπάρχει κίνηση! Άνθρωποι όλων των ηλικιών είστε προσκεκλημένοι! Χωρίς χρήματα, μονάχα με τη θέλησή σας και την ευθύνη σας να ιδρώσετε λιγάκι. Ιδανικά, φοράμε ένα λευκό μπλουζάκι ώστε να μπορούν οι άνθρωποι της ομάδας «ΤρέξεΜανώληΤρέξε» να σας εντοπίσουν και ενημερώσουν για τη δράση, τη διαδρομή, να σας δώσουν συμβουλές σχετικά με την άσκηση και έναν υγιεινό τρόπο ζωής.

DSC_78661

Σας περιμένουμε να ιδρώσουμε μαζί
ΤΜΤ

Y.Γ. Αύτα είναι προς το παρόν τα διαδικτυακά μας "σπίτια", από τα οποία ενημερώνουμε και στα οποία θα βρείτε σχετικό φωτογραφικό υλικό:
http://runmanolirun.blogspot.com

znto_e5@yahoo.gr
zab.xristina@gmail.com

τηλέφωνα επικοινωνίας: 6981373351 6974457828

Υ.Υ.Γ. 'Αν βρέχει, θα είμαστε εκεί.
Υ.Υ.Υ.Γ Και σεισμό να κάνει, πάλι εκεί θα είμαστε!

DSC_78891


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.