Τρελαινόμαστε για ψητές σαρδέλες με σάλτσα ντομάτας και κουκουναριού

grilled sardines with wild sauteed spinach, grilled tomatoes, ol

Μια απολύτως καλοκαιρινή συνταγή, που κανένας μέσα στο σπίτι δεν θα αρνηθεί να γευτεί. Η σαρδέλα είναι τόσο νόστιμη αυτή την εποχή, που ακόμα κι αν τα παιδιά δυσανασχετούν μπροστά σε ένα πιάτο με ψάρια, με την πρώτη μπουκιά αυτού του φαγητού, θα το αγαπήσουν!

Προτείνει ο Βαγγέλης Δρίσκας, Chef, Food writer

Υλικά για 4 άτομα
• 600 γραμ. σαρδέλες
• αλάτι
για την σάλτσα:
• 2 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
• 2 ντομάτες τριμμένες
• 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
• 2 σκελίδες σκόρδο
• 2 κουτ. της σούπας κουκουνάρι
• ½ ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
• λίγο πιπέρι καγιέν
• το χυμό ενός λεμονιού

Προετοιμασία

1. Καθαρίζετε τις σαρδέλες, αφαιρείτε δηλαδή το κεφάλι και τα εντόσθια, τις ξεπλένετε και τις αλατίζετε. Τις ψήνετε στο γκριλ ή τις στρώνετε σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητική λαδόκολλα και τις ψήνετε στο γκριλ.

2. Για τη σάλτσα: καθαρίζετε και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σοτάρετε σε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.
3. Προσθέτετε το κουκουνάρι, σοτάρετε για λίγα λεπτά μέχρι να ροδίσει και στην συνέχεια ρίχνετε την ντομάτα, το πιπέρι καγιέν και τον χυμό από το ένα λεμόνι.

4. Αλατίζετε και βράζετε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά. Κατεβάζετε από το μάτι της κουζίνας, προσθέτετε τον μαϊντανό και ανακατεύετε.

5. Σερβίρετε τις ψητές σαρδέλες με την σάλτσα ντομάτας.

Πηγή: www.mednutrition.gr