Τριήμερη ενημερωτική εκδήλωση για τη Σκελετική Υγεία με δωρεάν προληπτικούς ελέγχους στην Καλαμαριά (4 – 6/4)

1511570_616977085017177_1597845697_nΤριήμερη εκδήλωση για τη Σκελετική Υγεία με θέμα: «Οστεοπόρωση, η σιωπηλή επιδημία-Κύφωση/Σκολίωση, μια γνωστή-άγνωστη πάθηση», θα πραγματοποιήσουν από κοινού η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής –Αλληλεγγύης και Δημόσιας Υγείας σε συνεργασία με το Σύλλογο Σκελετικής Υγείας «Πεταλούδα».

Στόχος της εκδήλωσης είναι να ενημερωθούν από εξειδικευμένους επιστήμονες οι πολίτες πάνω στα θέματα της οστεοπόρωσης, της κύφωσης-σκολίωσης, της πρόληψης και της διατροφής, ενώ παράλληλα οι ομιλητές θα αναλύσουν και πολλά ακόμη θέματα.

Η εκδήλωση που ξεκινάει την Παρασκευή 4 Απριλίου 2014 περιλαμβάνει δύο κύρια μέρη: την πραγματοποίηση δωρεάν μέτρησης οστικής πυκνότητας και κύφωσης-σκολίωσης, αλλά και ενημερωτικές ομιλίες.

Συγκεκριμένα, η κεντρική ομιλία θα γίνει το Σάββατο 5 Απριλίου στις 6 το απόγευμα στο Θεατράκι «Βότση» (Μεγ. Αλεξάνδρου & Αν. Θράκης – 5ο Λύκειο Καλαμαριά).

Οι εξετάσεις για την οστεοπόρωση, θα γίνονται στις 4 και 5 Απριλίου, από τις 10 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα στο Πολυδύναμο Κέντρο Πρόνοιας της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής & Αλληλεγγύης Δημόσιας Υγείας, (Παπανικόλα 18 & Αμισού 5, στον 2ο όροφο) και οι μετρήσεις της οστικής πυκνότητας θα πραγματοποιούνται μόνο μετά από ραντεβού. Οι ενδιαφερόμενοι για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να επικοινωνούν με τα τηλέφωνα: 2313/314-512 ( υπεύθυνες: Νικολαϊδου Χριστίνα, Σφυροπούλου Θεοδώρα, Μεμέτ Πινάρ)

Οι εξετάσεις για την κύφωση-σκολίωση, που αφορούν κυρίως μαθητές, θα πραγματοποιηθούν στις 4, 5 και 6 Απριλίου, από τις 10 το πρωί έως τις 8 το βράδυ, στο Δημοτικό Ιατρείο που βρίσκεται στο Πολυδύναμο Κέντρο Πρόνοιας της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής. Οι μετρήσεις αυτές θα πραγματοποιούνται επίσης μόνο με ραντεβού. Οι μαθητές θα πρέπει να συνοδεύονται από τον γονέα ή τον κηδεμόνα.
Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 2313/314-50 (υπεύθυνες: Παπατζήκα Ζακλίν, Κωνσταντινίδου Χαριτωμένη, και Ιωαννίδου Όλγα).

1669949_622418887806330_477197959_oH ταυτότητα του Συλλόγου «Πεταλούδα»

Η πρόσκληση στην εκδήλωση αφορά άτομα κάθε ηλικίας που ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για ένα θέμα υγείας που μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε πρόβλημα με σοβαρές επιπτώσεις. Ο Σύλλογος Σκελετικής Υγείας «ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ» πρεσβεύει πως η ενημέρωση αποτελεί την αρχή της πρόληψης και της σωστής αποκατάστασης και συμβουλεύει, τόσο τους νέους, όσο και τους μεγαλύτερους να παρακολουθούν θέματα υγείας ακόμη κι αν δεν τους αφορούν άμεσα.

Ο Σύλλογος Σκελετικής Υγείας, Πεταλούδα είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο επίσημα αναγνωρισμένο από το Διεθνές Ίδρυμα Οστεοπόρωσης (ΙΟF) και την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας (WHO).
Ο Σύλλογος, ο οποίος αριθμεί 7.500 και πλέον μέλη, αποτελεί το μοναδικό αναγνωρισμένο σωματείο το οποίο σαν κύριο στόχο έχει την ενημέρωση του κοινού γύρω από την οστεοπόρωση, τη διατροφή, την άσκηση, τη ψυχολογία, την πρόληψη και την σκελετική υγεία. Η δράση του Συλλόγου επεκτείνεται, τόσο μέσα στα όρια της Αττικής, όσο και σε ολόκληρη την Ελλάδα.
Ο Σύλλογος Σκελετικής Υγείας, Πεταλούδα διατηρεί άριστη σχέση συνεργασίας με επιστημονικά σωματεία που ασχολούνται με την οστεοπόρωση καθώς και με το Εργαστήριο Έρευνας Παθήσεων Μυοσκελετικού Συστήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών της Ιατρικής Σχολής. Ο Σύλλογος σε συνεργασία με τους παραπάνω φορείς διεξάγει επιδημιολογικές και άλλες μελέτες προκειμένου να συγκεντρωθούν και να επεξεργαστούν στοιχεία για την χρόνια αυτή νόσο.
Τηλ. Επικοινωνίας: 210. 8018123, 2132.086.698, email: info@osteocare.gr, URL: www.osteocare.gr

Η είσοδος για τις ομιλίες είναι ελεύθερη για όλους.