Τριήμερο Καθαράς Δευτέρας: ξεφάντωμα στο καρναβάλι Λουτρακίου και πέταμα αετού στο Ράντσο Σοφικού

καρναβάλι

Ένα απ’ τους πιο όμορφους προορισμούς για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας είναι το όμορφο Λουτράκι.

Ειδικά αν μένετε στην Αθήνα, το ταξίδι είναι σύντομο κι έτσι τα πιτσιρίκια δεν θα προλάβουν να βαρεθούν στο αμάξι.

Αν ξεκινήσετε το ταξίδι σας Σάββατο πρωί, προλαβαίνετε να κάνετε μικρές κοντινές εκδρομές στη Στυμφαλία λίμνη που βρίσκεται ανάμεσα στο μεγάλο βουνό της Κυλλήνης (Ζήρεια ) και το όρος Ολίγυρτος.

Η Στυμφαλία αποτελεί ένα από τους σπάνιους υδροβιότοπους της Πελοποννήσου καθώς είναι καταφύγιο για 133 είδη προστατευόμενων πουλιών, απειλούμενων υπό εξαφάνιση και πολλών μεταναστευτικών πουλιών. Θα δείτε ακόμα αγριόπαπιες, αετούς, αλκυόνες, πετροπέρδικα, νυχτοκόρακα, ερωδιούς και άλλα πολλά είδη που αναπαράγονται εκεί.

Λίμνη Στυμφαλία

Στη συνέχεια αξίζει να κάνετε μια επίσκεψη στην Καστανιά Κορινθίας , ένα μικρό καταπράσινο χωριό στα 1.100 μ. υψόμετρο, τριγυρισμένο από έλατα, κέδρους, καρυδιές και πουρνάρια. Δέντρο καστανιά δεν υπάρχει ούτε για δείγμα, το περίφημο δάσος με τις καστανιές αφανίστηκε εδώ και 200 χρόνια! Το χωριό ωστόσο αποτελεί παραδοσιακό θέρετρο διακοπών και μάλιστα τα παλαιότερα χρόνια το προτιμούσαν κυρίως για θερινή διαβίωση λόγω του άριστου και υγιεινού κλίματός του. Σήμερα λειτουργούν 4-5 ξενοδοχεία και άλλες τόσες ταβέρνες. Οπότε απολαύστε σε μία από αυτές το μεσημεριανό σας και μετά… φύγαμε για το Λουτράκι!

καστανια

 
Εκεί μας περιμένει το Καρναβάλι της περιοχής! Βάλτε αποκριάτικες στολές κι αξεσουάρ, βαφτείτε όσο πιο αστεία μπορείτε, φορέστε το καλύτερο χαμόγελό σας και ξεφαντώστε!

4171-news-193905-1392226301

Άρματα, συναυλίες, καρναβαλιστές, κυνήγι του θησαυρού μας περιμένουν να απολαύσουμε κάθε στιγμή μέχρι αργά το βράδυ!

Ανήμερα την Καθαρά Δευτέρα, ετοιμάστε τους χαρταετούς και πάρτε το δρόμο για το Σοφικό Κορινθίας! Εκεί, στο περίφημο Ράντσο, μέσα στην καταπράσινη φύση, θα κάνετε περίπατο στη φάρμα, θα δείτε ελάφια, ζαρκάδια, άλογα, θα κάνετε ιππασία κι ασφαλώς θα έχετε τον απαιτούμενο χώρο για να πετάξετε τον χαρταετό σας.

Πληροφορίες εδώ: www.ranch.gr

ραντσο