Αρχική Περιβάλλον Τρίπολη: Χιλιάδες νεκρά ψάρια στη λίμνη Λάδωνα

Τρίπολη: Χιλιάδες νεκρά ψάρια στη λίμνη Λάδωνα

thalassa-rupansi-arxeioΠροβληματισμός επικρατεί στην Τρίπολη εξαιτίας των χιλιάδων νεκρών ψαριών που εντοπίζονται το τελευταίο διάστημα  στη λίμνη Λάδωνα.

Το πρόβλημα αναδείχτηκε από τον περιφερειακό σύμβουλο της Λαϊκής Συσπείρωσης Βαγγέλη Γούργαρη, ο οποίος σε δηλώσεις του, έκανε λόγο για μεγάλη οικολογική καταστροφή κι ανέφερε χαρακτηριστικά ότι στην περιοχή, κοντά στο φράγμα, χιλιάδες νεκρά ψάρια επιπλέουν στο νερό.

Ο κ. Γούργαρης ανέφερε ότι το πρόβλημα είναι έντονο και παρουσιάζεται το τελευταίο διάστημα, χωρίς κανείς ουσιαστικά να έχει παρέμβει κι επέρριψε ευθύνες τόσο στον Δήμο Γορτυνίας, όσο και στην Περιφέρεια.

Πιθανολογείται ότι ο θάνατος των ψαριών μπορεί να οφείλεται σε ρύπανση των νερών της λίμνης από απόβλητα τυροκομείου, κάποιας από τις μονάδες που λειτουργούν την χειμερινή περίοδο στην ευρύτερη περιοχή της λίμνης ή του ποταμού Λάδωνα, ή σε απότομη αλλαγή της θερμοκρασίας, αλλά ουσιαστικά επίσημα κανείς δεν γνωρίζει την αιτία που έχει προκαλέσει το θάνατο των ψαριών.

Ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας, σημείωσε ότι, η Κτηνιατρική υπηρεσία γνωρίζει το πρόβλημα και προχθές ιχθυολόγος πήγε στην λίμνη και πήρε δείγμα τόσο από το νερό, όσο και από τα νεκρά ψάρια και πραγματοποιεί ελέγχους, προκειμένου να εντοπίσει την αιτία που έχει προκαλέσει τον θάνατο ψαριών της λίμνης. Ο κ. Γιαννακούρας πρόσθεσε ότι τα αποτελέσματα θα γνωστά στην Περιφέρεια την προσεχή Τρίτη και άμεσα θα ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.