Αρχική InfoMommy Υγεία «Τροφή για Σκέψη» - Η νέα καμπάνια της ΑΝΑΣΑ ενημερώνει και ευαισθητοποιεί για τις Διαταραχές Πρόσληψης Τροφής

«Τροφή για Σκέψη» - Η νέα καμπάνια της ΑΝΑΣΑ ενημερώνει και ευαισθητοποιεί για τις Διαταραχές Πρόσληψης Τροφής

Οι Διαταραχές Πρόσληψης Τροφής (ΔΠΤ) συγκεντρώνουν, εξελικτικά, το ενδιαφέρον των ερευνητών αλλά και του ευρύτερου κοινού, από τις αρχές του 19ου αιώνα. Η ψυχογενής ανορεξία και η ψυχογενής βουλιμία χαρακτηρίζονται κυρίως ως γένους θηλυκού, καθώς εμφανίζονται 8-9 φορές συχνότερα σε αυτές από ό,τι στους άνδρες και εμφανίζεται συνήθως στην εφηβική ηλικία. Τελευταία ωστόσο, παρουσιάζεται αύξηση των περιπτώσεων κυρίως σε παιδιά, ενήλικες, αλλά και σε άνδρες.

Η ΑΝΑΣΑ από την ίδρυσή της το 2007 μέχρι σήμερα έχει υλοποιήσει σημαντικό και πρωτοποριακό έργο για τα ελληνικά δεδομένα στην κατεύθυνση ενημέρωσης, πρόληψης και θεραπευτικής αντιμετώπισης των ΔΠΤ σε διαφορετικά κοινά: παιδιά, εφήβους, ενήλικες, γονείς, εκπαιδευτικούς και ιατρική κοινότητα.

Η ΑΝΑΣΑ παρουσίασε το πρόγραμμα «Τροφή για Σκέψη» με στόχο την περεταίρω ενημέρωση του ευρύτερου κοινού αναφορικά με τις Διαταραχές Πρόσληψης Τροφής. Στη συνέντευξη τύπου παραβρέθηκαν και μίλησαν για το πρόγραμμα η Πρόεδρος της ΑΝΑΣΑ, Ζέτα Δούκα, η Επιστημονικά υπεύθυνη του ΚΗ Ανάσα, Μαρία Κούντζα, και η Επιστημονική Υπεύθυνη Έργου, Μαρίτα Γεραρχάκη (Κλινική Ψυχολόγος & Μέλος του ΔΣ-ΑΝΑΣΑ), με την επιστημονική ομάδα του έργου, Αθανασία Λιοζίδου, Ψυχολόγο & Νίκη Φίλλιπα, Κλινική Διαιτολόγο. Στην επιστημονική ομάδα του έργου συμμετέχει και ο Ψυχίατρος, Γιώργος Κωνσταντακόπουλος.

«Τροφή για Σκέψη»
Η ΑΝΑΣΑ με το έργο «Τροφή για Σκέψη» απευθύνεται σε μαθητές, εφήβους, εκπαιδευτικούς, γονείς, την ιατρική κοινότητα και εμπλεκόμενους φορείς, μέσα από μία σειρά εξειδικευμένων δράσεων, ενώ συνολικά η ενημέρωση, πληροφόρηση και ευαισθητοποίηση του ευρύτερου πληθυσμού για τις Διαταραχές Πρόσληψης Τροφής πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του συγχρηματοδοτούμενου έργου«Υλοποίηση Δράσεων Ευαισθητοποίησης και Ενημέρωσης του Πληθυσμού και Διεξαγωγή Πανελλαδικής Μελέτης-Έρευνας για τις Διαταραχές Πρόσληψης Τροφής».

Μάλιστα, όπως δήλωσε η πρόεδρος της ΑΝΑΣΑ, Ζέτα Δούκα, στα πλαίσια συνέντευξης τύπου, "με το συγκεκριμένο έργο, η Ανάσα κατάφερε να μιλήσει επί της ουσίας και "στη γλώσσα" όλων των επιμέρους πληθυσμών, κάνοντας έτσι απλούστερα και πιο κατανοητά τα όσα θέλει να επικοινωνήσει. Τόσο το portal, www.anasa-trofigiaskepsi.gr, όσο και η εφαρμογή για web και smartphone, καταφέρνουν με σύγχρονο και έξυπνο τρόπο, να διεισδύσουν σε "απαιτητικούς" με την τεχνολογία πληθυσμούς, όπως για παράδειγμα οι νεότεροι και έφηβοι μαθητές, το κατ εξοχήν κοινό στόχος των ΔΠΤ.
Εύχομαι πραγματικά το έργο της Ανάσας να μην μείνει στο "συρτάρι" αλλά με την βοήθεια των αρμόδιων υπουργείων και -κυρίως- των εκπαιδευτικών, να ταξιδέψει εκεί που πρέπει και να βοηθήσει όπως πρέπει την καταπολέμηση των ΔΠΤ.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.