Αρχική InfoMommy Υγεία «Τρώμε μαζί», μια δράση του υπουργείου Υγείας για παιδιά, ανοϊκούς ασθενείς, ψυχικά πάσχοντες για να χαρίσει λίγη από τη θαλπωρή των Χριστουγέννων

«Τρώμε μαζί», μια δράση του υπουργείου Υγείας για παιδιά, ανοϊκούς ασθενείς, ψυχικά πάσχοντες για να χαρίσει λίγη από τη θαλπωρή των Χριστουγέννων

med_NewYearWallpaper058

Η Υφυπουργός Υγείας Κατερίνα Παπακώστα – Σιδηροπούλου θέλοντας να αλλάξει, έστω και για λίγο, εν όψει των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, την καθημερινότητα των ανθρώπων που φιλοξενούνται σε δομές υγείας, διοργανώνει, τις επόμενες ημέρες τη δράση «Τρώμε μαζί».

Η δράση είναι μια πρωτοβουλία του Υπουργείου Υγείας και πραγματοποιείται με την υποστήριξη Coca-Cola, σε συνεργασία με τους Κοινωνικούς Συνεταιρισμούς Περιορισμένης Ευθύνης (ΚΟΙΣΠΕ) και τη συμμετοχή του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων.

Η δράση περιλαμβάνει την οργάνωση γευμάτων τις ημέρες των εορτών σε δομές που επιβλέπονται από το Υπουργείο Υγείας και φιλοξενούν παιδιά, ανοϊκούς ασθενείς, ψυχικά πάσχοντες, με τους οποίους η Υφυπουργός με τη βοήθεια των προσκόπων, θα στρώσουν το γιορτινό τραπέζι και θα γευματίσουν μαζί, με γεύματα μαγειρεμένα από τους ΚΟΙΣΠΕ.

Οι μέρες επισκέψεων είναι οι εξής:

  • Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου, ώρα 12.30, «Τρώμε μαζί» στο Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο Καλλιθέας (Φιλαρέτου & Κρέμου 128, 176 75, Καλλιθέα) που φιλοξενεί 30 παιδάκια προσχολικής ηλικίας.
  • Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου, ώρα 13.30, «Τρώμε μαζί» στο Οικοτροφείο ‘’Εντροπία’’ του ΨΝΑ ΔΑΦΝΊ (Κύπρου 57, Χαϊδάρι), που φιλοξενεί άτομα με αυτισμό.
  • Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου, ώρα 13.00, «Τρώμε μαζί» στο Οικοτροφείο "Αινείας" (Χρησιήδος 24, Ίλιον), που φιλοξενεί 15 άτομα με βαριά νοητική υστέρηση & δευτερογενείς ψυχικές διαταραχές.
  • Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου, ώρα 13.00, «Τρώμε μαζί» στο Οικοτροφείο "Οδυσσέας" (Καλαμών 23, Περιστέρι), που φιλοξενεί 15 άτομα με βαριά νοητική υστέρηση & δευτερογενείς ψυχικές διαταραχές.
  • Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου, ώρα 13.00, «Τρώμε μαζί» στο Οικοτροφείο "Ιπποκράτης Ι" (Ελαιών 126 & Μυτιλήνης, Ίλιον), που φιλοξενεί 16 άτομα με βαριά νοητική υστέρηση & δευτερογενείς ψυχικές διαταραχές.
  • Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου, ώρα 13.00, «Τρώμε μαζί» στο Οικοτροφείο "Ιπποκράτης ΙΙ" (Αρκαδίας 43 & Κορυτσάς, Περιστέρι), που φιλοξενεί 10 άτομα με βαριά νοητική υστέρηση & δευτερογενείς ψυχικές διαταραχές.
  • Σάββατο 27 Δεκεμβρίου, ώρα 12.00, παροχή γευμάτων σε πολίτες και οικογένειες (1ο ΚΑΠΗ Ελληνικού, Αλεξιουπόλεως 27, Αργυρούπολη).
  • Σάββατο 27 Δεκεμβρίου, ώρα 12.00, «Τρώμε μαζί» στην Ολοκληρωμένη Μονάδα Alzheimer της «Αποστολής» (Αφροδίτης 1 & Ηρώδου Αττικού, Χαλάνδρι), η οποία φιλοξενεί 30 ανοϊκούς ασθενείς.

Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.