«Τρομεροί Γονείς»: Μια παράσταση που μιλά για τις οικογενειακές σχέσεις και την ατομική ελευθερία στο Θέατρο Radar

Το έργο του Ζαν Κοκτώ «Τρομεροί Γονείς» ανεβάζει η Αναστασία Παπαστάθη στο θέατρο Radar σε μια καινούργια προσέγγιση όπου η δράση του έργου μεταφέρεται από το Παρίσι του 1938 (χρονιά που γράφτηκε το έργο) στην Αθήνα του σήμερα. Eίναι ένα έργο για τις οικογενειακές σχέσεις, για την δύναμη του έρωτα και την ατομική ελευθερία.

Λίγα λόγια για το έργο

Η μάνα αποξενωμένη από τον άντρα της, έχει εξαρτηθεί από τον γιο της. Η ανύπαντρη αδελφή της που ζει μαζί τους έχει αναλάβει να τους συντηρεί αφού κανείς δεν εργάζεται σε αυτό το σπίτι και εκείνη είναι η μόνη που μπορεί να διαχειριστεί την περιουσία από την κληρονομιά που άφησε ο πλούσιος θείος στις δυο αδερφές. Όλα δείχνουν ισορροπημένα σε αυτή την οικογένεια.

Η διαβητική μάνα χειραγωγεί μέσω της αρρώστιας της και της κυκλοθυμίας της, η θεία ελέγχει με την εξουσία του χρήματος και την εμμονή της για την τάξη και ο μπαμπάς καλύπτει την μοναξιά του με μικρές αποδράσεις σε εξωσυζυγικές σχέσεις.

Τι γίνεται όμως όταν ο γιος ερωτεύεται και θέλει να σπάσει τα δεσμά της οικογένειας; Π;vς θα το διαχειριστεί αυτό η μάνα που χάνει τον γιο της;

Και ο κρυφός έρωτας της θείας για τον άντρα της αδερφής της θα εκδηλωθεί;

Η παλιότερη γενιά αναπόφευκτα θα συγκρουστεί με την νέα γενιά που διεκδικεί την δική της ταυτότητα. Τόπος σύγκρουσης το σαλόνι του σπιτιού της οικογένειας.

Ο Ζαν Κοκτώ δεξιοτέχνης της μυθοπλασίας στήνει έναν δυνατό μύθο και αφήνει τις συγκρούσεις να εξελιχθούν με ανατροπές, αποκαλύψεις, απρόοπτα και τις κωμικές καταστάσεις να διαδέχονται τις δραματικές αποφορτίζοντας το συγκρουσιακό τοπίο.

Συντελεστές

Μετάφραση:Αναστασία Παπαστάθη
Σκηνοθεσία:Αναστασία Παπαστάθη

Σκηνικά:Κυριακή Πανούτσου
Κοστούμια:Κυριακή Πανούτσου
Μουσική:Πάνος Φορτούνας
Φωτισμοί:Αναστασία Παπαστάθη

Παίζουν:Χρήστος Ευθυμίου, Μαρία Μαυροματάκη, Αναστασία Παπαστάθη, Αντώνης Καραθανασόπουλος, Ευδοκία Ασπρομάλλη

Διάρκεια:90′ (χωρίς διάλειμμα)

Τιμές Εισιτηρίων:15 ευρώ: Γενική είσοδος: 12 ευρώ: Φοιτητές / ΑμΕΑ / Άνεργοι/ Άνω των 65 5 ευρώ: Ατέλειες, Ειδικές τιμές σε ομαδικά εισιτήρια 10 ατόμων και άνω

Πληροφορίες:Πληροφορίες-κρατήσεις: 210 9769294

Παραστάσεις: Κάθε Πέμπτη στις 20:00, Σάββατο στις 21:00 και Κυριακή στις 19:00
Φωτογραφίες:Χάρης Γερμανίδης

Βοηθός Σκηνοθετη:Δημήτρης Τσολάκης

Link Εισιτηρίων:https://www.viva.gr/tickets/theater/theater-radar/tromeroi-goneis/

Θέατρο Radar

Πλατεία Αγίου Ιωάννη & Πυθέου 93, Νέος Κόσμος, Αθήνα

(απέναντι από το Σταθμό Μετρό «Άγιος Ιωάννης»)