Τρουφάκια μανταρινιού

Μια γαβάθα με μπόλικα μανταρίνια από τον κήπο μας ήταν η αφορμή για να φτιάξουμε παρέα με τα παιδιά τρουφάκια. Με 3 μόλις υλικά και με πολλή όρεξη για ζαχαροπλαστική δημιουργήσαμε απίθανα πορτακαλί τρουφάκια με γεύση και άρωμα αξεπέραστη. Πρόκειται για ένα πολύτιμο χειμερινό φρούτο πλούσιο σε φυτικές ίνες αλλά και βιταμίνες (Α και C), που θωρακίζουν τον οργανισμό απέναντι σε ιώσεις και λοιμώξεις. Έχει αποδειχθεί, πως το μανταρίνι επιταχύνει τις λειτουργίες της πέψης και γι’ αυτό αποτελεί ένα πρώτης τάξεως επιδόρπιο, οπότε δεν έχετε παρά να φτιάξετε αυτά τα τρουφάκια και γρήρορα μάλιστα!

Υλικά:

750 γραμμάρια μεγάλα μανταρίνια ή κλημεντίνες
1 κιλό αμυγδαλόψιχα
1 κιλό γρ. ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση:

Βγάζετε τη φλούδα των μανταρινιών. Τη βράζετε ώσπου να μαλακώσει (γύρω στα 10 λεπτά) και την περνάτε από τη μηχανή του πουρέ. Βάζετε σε κατσαρόλα τις πολτοποιημένες φλούδες, την αμυγδαλόψιχα και τη ζάχαρη. Ανακατεύετε σε χαμηλή φωτιά με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να αρχίσει να ξεκολλάει από τις άκρες της κατσαρόλας. Αποσύρετε από τη φωτιά.Αφού κρυώσει το πλάθετε τρουφάκια στο μέγεθος της αρεσκείας σας και τις βάζετε σε λαδόκολλα. Τα κυλάτε σε άχνη ζάχαρη και τα βάζετε ξανά σε λαδόκολλα να στεγνώσουν. Τα τρουφάκια σας είναι έτοιμα.