Αρχική InfoMommy Διατροφή & Fitness Τσάι… πηγή υγείας

Τσάι… πηγή υγείας

tea-wallpapers_29294_1920x1200

Δροσερό ή ζεστό και σερβιρισμένο με γάλα ή με λεμόνι θεωρείται ένα από τα δημοφιλέστερα ροφήματα μικρών και μεγάλων, καθώς χαλαρώνει και τέρπει. Ο λόγος για το τσάι που ανεξάρτητα από τον τύπο και το άρωμα του αποτελεί πηγή υγείας, χάρη στις αδιαμφισβήτητες αρετές του, τις οποίες σας τις παραθέτει παρακάτω το Infokids.gr, μέσα από έρευνες των επιστημόνων. 

Το τσάι συνιστάται σε περίπτωση δίαιτας αδυνατίσματος
Αλήθεια: «Το τσάι έχει λίγες θερμίδες (αν το πίνουμε σκέτο, δηλαδή χωρίς να προσθέτουμε γάλα ή ζάχαρη) και είναι διουρητικό. Διευκολύνει την αφαίρεση τοξινών και δρα στις πεπτικές εκκρίσεις. Αξίζει όμως να σημειωθεί ότι κανένα τσάι δεν αδυνατίζει, εάν δεν ακολουθούμε και δεν σεβόμαστε μια συγκεκριμένη διατροφική υγιεινή».
Μάχεται το γέρασμα των κυττάρων
Αλήθεια: «Το τσάι περιέχει φλαβονοειδείς, δηλαδή αντιοξειδωτικές ουσίες που είναι τέσσερις φορές πιο ισχυρές από τη βιταμίνη C. Σύμφωνα με έρευνα του εξωτερικού, το πράσινο τσάι ή το μαύρο, το οποίο καταναλώνεται σε φυσιολογική ποσότητα, είναι ωφέλιμο για τον ανθρώπινο οργανισμό, καθώς οι αντιοξειδωτικές του ουσίες μετριάζουν το γέρασμα των κυττάρων».

Ανθίσταται ενάντια ορισμένων καρκίνων
Αλήθεια & Ψέμα:«Το πράσινο τσάι περιέχει ένα αναγκαίo ένζυμα, το οποίο θα μπορούσε να φρενάρει την πρόοδο των ουρητικών και πεπτικών καρκίνων. Οι φλαβονοειδείς ουσίες του μαύρου τσαγιού, θα ήταν δυνατό να εμποδίσουν τον σχηματισμό ορισμένων καρκίνων, όπως του δέρματος και του πνεύμονα».
Δεν συνιστάται στους καρδιοπαθείς
Ψέμα:«Πολύ φτωχό σε σόδιο, το τσάι επιτρέπεται να καταναλώνεται από όλους, ακόμη και από εκείνους που πάσχουν από καρδιά. Η τείνη που περιέχει ρευστοποιεί το αίμα και σ’αυτό το πλαίσιο δρα στην καρδιά και στο καρδιαγγειακό σύστημα. Επιπλέον, είναι ωφέλιμο, καθώς οι αντιοξειδωτικές ουσίες του, περιορίζουν την απορρόφηση της χοληστερίνης στο αίμα».

Καθιστά τα δόντια πιο ωραία
Αλήθεια & Ψέμα:«Το περιεχόμενο του τσαγιού σε φθόριο, ενισχύει το σμάλτο των δοντιών και αποτρέπει τον σχηματισμό της τερηδόνας. Με την προϋπόθεση βέβαια να μην καταναλώνεται το ρόφημα αυτό σε υπερθετικό βαθμό. Γιατί στην αντίθετη περίπτωση, το φθόριο του τσαγιού αδυνατίζει τα δόντια και δεν τα ομορφαίνει, καθώς τους δίνει ένα γκρίζο χρώμα».

Είναι λιγότερο διεγερτικό από τον καφέ
Ψέμα:«Η τείνη έχει συγκρίσιμα αποτελέσματα με αυτά της καφεΐνης, γι’αυτό η κατανάλωση του τσαγιού κατά το τέλος της ημέρας, μπορεί να επιφέρει προβλήματα αϋπνίας. Ωστόσο, δεν ενεργεί με τον ίδιο τρόπο και δεν βαραίνει το στομάχι».
Πηγή: Top Sante


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.