Τσιόδρας: Αυτός είναι ο λόγος που δεν ανοίγουν ακόμη ωδεία και σχολές πολεμικών τεχνών

Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, κ. Σωτήρης Τσιόδρας, στο πλαίσιο της σημερινής ενημέρωσης τοποθετήθηκε γιατί δεν ανοίγουν ακόμα σχολές πολεμικών τεχνών και ωδεία ώστε να συνεχιστούν τα μαθήματα όπως θα συμβεί με τα φροντιστήρια που θα ανοίξουν στις 11 του μήνα.

Για τα μαθήματα πολεμικών τεχνών

Για τα μαθήματα πολεμικών τεχνών απάντησε ότι “Υπήρξε επιφύλαξη στην επιτροπή για τα αθλήματα που απαιτούν σωματική επαφή, όπως οι πολεμικές τέχνες. Δεν είναι η ώρα να ξεθαρρέψουμε πέραν του επιπέδου την ατομικής άθλησης σε εξωτερικό χώρο, τηρώντας τις φυσικές αποστάσεις.”

Για το ζήτημα των ωδείων

Ο καθηγητής ξεκαθάρισε ότι η εισήγηση της επιτροπής ήταν να συνεχιστεί η λειτουργία των φροντιστηρίων μέσω τηλεκπαίδευσης. Σε σχέση με τη λειτουργία των ωδείων, ο κ. Τσιόδρας ανέφερε ότι η εκφορά του αέρα με μεγάλη ένταση ενδεχομένως καθιστά επικίνδυνη την επαναλειτουργία αυτών των χώρων, ενώ συστήνει προσοχή καθώς ο κορωνοϊός είναι ένας ιός που μεταδίδεται μέσω του αέρα, με τα αεροσταγονίδια.

Χαρακτηριστικά ανέφερε “Αναφορικά με τα Ωδεία επειδή υπάρχει μεγάλη εκφορά του αέρα με μεγάλη ένταση και είχαμε επιδημίες στην Ελλάδα στην πρώτη φάση που αφορούσαν μονωδούς και χορωδίες χρειάζεται περισσότερη προσοχή. Είναι ένας ιός που μεταδίδεται με τον αέρα, με τα αεροσταγονίδια και δεν ξέρω πόσο είναι εφικτό να υπάρχει τα ωδεία τηλεκπαίδευση, όπως συμβαίνει και με τα φροντιστήρια