Αρχική Νέα TÜV: «Παγίδες θανάτου» για βρέφη και παιδιά τα φουσκωτά παιχνίδια

TÜV: «Παγίδες θανάτου» για βρέφη και παιδιά τα φουσκωτά παιχνίδια

pool-for-kids-pedikes-pisines-for-babiesΓια «παγίδες θανάτου» έκανε λόγο η γερμανική υπηρεσία ασφάλειας καταναλωτών TÜV, αναφερόμενη στα φουσκωτά παιχνίδια που βρίσκει κανείς σε περιοχές διακοπών και προειδοποίησε τους Γερμανούς που πρόκειται να ταξιδέψουν στην Ελλάδα, την Ισπανία και την Ιταλία, αλλά ακόμη και στη Γερμανία, το Βέλγιο και την Ολλανδία, να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί.

Σύμφωνα με την υπηρεσία, πολλά προϊόντα είναι τοξικά, ενώ υπάρχει ο κίνδυνος έκρηξης, η οποία, όταν πρόκειται για μικρά παιδιά, μπορεί να αποβεί ακόμη και μοιραία.

wibbannerlistingcommercialpool-14634253Από τα 50 παιχνίδια που ελέγχθηκαν, μεταξύ των οποίων φουσκωτά ζωάκια και στρώματα θαλάσσης που κοστίζουν κάτω των 10 ευρώ, τα 20 δεν πληρούσαν τους βασικούς όρους ασφάλειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και πρέπει να αποσυρθούν άμεσα από τα ράφια των καταστημάτων. Επιπλέον, έξι φουσκωτά καθίσματα για βρέφη και μικρά παιδιά αποδείχθηκε ότι ήταν εξαιρετικά ασταθή και υπήρχε ο κίνδυνος να ανατραπούν.

«Οι γονείς έχουν μια ψευδή αίσθηση ασφάλειας, αλλά υπάρχει μεγάλος κίνδυνος θανάτου για βρέφη. Για αυτό και θα πρέπει αυτού του είδους τα καθίσματα να απαγορευθούν πλήρως» δήλωσε η ειδικός της TÜV, Κριστιάνε Ρέκτερ και επισήμανε ότι αυτά τα παιχνίδια περιλαμβάνουν συχνά βαλβίδες τις οποίες τα παιδιά μπορούν να αποσπάσουν και να καταπιούν. Άλλα παιχνίδια περιείχαν επικίνδυνες τοξικές ουσίες, σύμφωνα με την ίδια.

Η υπηρεσία συμβουλεύει τους γονείς να διαβάζουν προσεκτικά τις οδηγίες των προϊόντων, να τα αγοράζουν μόνο σε μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων με προδιαγραφές ποιότητας και, σε κάθε περίπτωση, να αποφεύγουν προϊόντα με έντονη μυρωδιά χημικών.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.